Fredag 31. mai skulle MS «AIDAvita» anløpe Kristiansund med rundt 1260 tysktalende gjester om bord. Onsdag ettermiddag melder skipsagenten at skipet kansellerer grunnet dårlige værutsikter.

Det er meldt opp mot 20 m/s og mye nedbør i Kristiansund fredag morgen.

– Det er alltid trist når det kommer kanselleringer på kort varsel, men været rår vi ikke over. Å seile inn til Kristiansund i stiv kuling er ikke forsvarlig, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

MS «AIDAvita» er på et 11-dagers cruise til de norske fjordene. Passasjerene startet sitt Norgescruise fra Hamburg 24. mai, og skulle klappe til kai i nordmørsbyen fredag morgen, etter ett døgn i Trondheim og en natt på sjøen. Nå velger man å fremskynde turen sørover, og anløper Åndalsnes torsdag morgen. Skipet skal etter planen anløpe Rosendal og Haugesund før retur til Hamburg.

Dette var det eneste anløpet til MS «AIDAvita» i år. I fjor var hun her tre ganger, mens det siste anløpet i september også ble avlyst på grunn av uvær. Rederiet har meldt inn anløp med tilsvarende rute også i 2020.

Skipet opereres av AIDA Cruises, som er det største cruiserederiet i Tyskland. «AIDAvita» er et av de mindre cruiseskipene i AIDA-flåten med en kapasitet på 1 266 passasjerer. Det ble bygget i Tyskland i 2002 og modernisert i 2017. Lengden er 203 m og vekta 42 300 bruttotonn.

AIDAvita ved et tidligere besøk i Kristiansund. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn.

AIDAvita til kai i Kristiansund. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn. 

 

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!