Reiserapport: Bedriftenes Møteplass 2017

mar 10, 2017 | Nyheter | 0 kommentarer

De siste to dagene har representanter fra oss deltatt på KS Bedriftenes Møteplass 2017 på Quality Hotel Expo, Fornebu. Med rekorddeltakelse av 250 personer, var alt lagt til rette for to lærerike, interessante og fremtidsrettede konferansedager med fokus på en «Smart fremtid».

Nettverking, gode samtaler og utveksling av erfaring var viktige faktorer gjennom hele konferansen. Fellesprogrammet tematiserte rundt: «Konkurranse på like vilkår», «Digitalisering og ny teknologi = endring og omstilling» og «Den digitale revolusjon». Det ble med andre ord presentert svært spennende problemstillinger og potensielle løsninger, og det var nok mange i salen som fikk seg en liten oppvekker.

Fremtiden er her og nå – den som ikke klarer å omstille seg i en digitaliserende hverdag, risikerer å falle av lasset. En ting er å få på plass teknologien, en annen ting er selve endringen og ledelse i bevegelse. Hvordan skaper man et positivt endringsmiljø på arbeidsplassen, som ikke er preget av stabilitet? Hvordan håndterer man den stadig så autonome arbeidskraften som vil kunne erstatte menneskelig arbeidskraft? Kan en robot virkelig utføre våre oppgaver?

Dette er nok spørsmål man vil få svar på de nærmeste årene, enten man vil eller ei.

Etter fellesprogrammet var det klart for parallellsesjoner. For «Havn» ble det innholdsrike innlegg og gode debatter rundt hvordan man kan utvikle havnene for en ny tid. Et annet tema var samfunnstrender, hvordan teknologiskiftet kan påvirke utformingen av NTP 2018-2029 og Hurtigrutesaken i lys av statsstøtteregelverket.

Les mer om Autonom sjøtransport er en nærliggende transportrevolusjon 

Anne Grosvold som konferansier satte en god og humoristisk ramme rundt arrangementet. På kvelden var det nettverking og middag, og gode relasjoner ble bygd.

Vi tar med oss mye nyttig tilbake og ser frem til neste Møteplass. Takk for i år!

Du kan se presentasjoner fra dagene her