Fredag den 11. oktober anløper MS «Astor» Kristiansund. Skipet med kapasitet til 578 gjester skal ligge ved Storkaia fra klokken 08.00 til 15.30. Om bord er hovedsakelig tysktalende gjester.

Skipet er på et 12 netter langt cruise med tema nordlys for TransOcean, den tyske merkevaren til britiske Cruise and Maritime. Cruiset startet i Kiel tidligere denne uka. Kristiansund er andre anløpshavn etter Olden, før turen går videre til Alta, Nordkapp og Tromsø. På returen sørover anløper Astor Åndalsnes og Bergen, før cruiset avsluttes i Hamburg.

Marmorgruvene utsolgt
Som vanlig er det mange som har forhåndskjøpt utflukt til Atlanterhavsveien.

– Dette er et lite skip med under 600 passasjerer. Nærmere en tredjedel av disse har allerede kjøpt tur til Atlanterhavsveien. Kombinasjonen med Kvernes stavkirke er mest populær, men mange skal også besøke Håholmen, og bussen som skal besøke marmorgruvene Bergtatt på Eide er fullbooket, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Byvandring med besøk på Mellemværftet og tur til Grip er også blant utfluktene som blir tilbudt cruiseskipets gjester.

Avslutter i november
«Astor» er det tredje siste anløpet til Kristiansund i år. 28. oktober anløper «Marco Polo» og 11. november er «Astor» tilbake og avslutter sesongen. Skipet er 176,5 m langt og 21 000 bruttotonn.

MS Astor (Foto: TransOcean/CMV)

MS Astor (Foto: TransOcean/CMV)

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!