Lørdag 6. juni 2020 blir det folksomt i Kristiansund sentrum. Båtens og Havnas dag, Snadderfestival og cruiseanløp er noe av det som vil skape liv og røre på land og på vann.

Kristiansund og Nordmøre Havn, Gamle Kripos og Småbåtlaget ønsker å gjenta suksessen med Båtens og Havnas dag som ble arrangert i juni i år.

Lørdag 6. juni 2020 anløper tyske AIDAvita med nærmere 1300 cruisegjester Kristiansund, noe som vil bidra til en fin ramme rundt arrangementet. Næringsforeningen legger dessuten Snadderfestivalen til samme helg, og arrangørene jobber sammen for å trekke mest mulig folk og legge best mulig til rette for aktivitet og verdiskaping.

Utvikle videre
– Planleggingen av Båtens og Havnas dag er helt i startfasen, men vi tar med oss det beste fra årets arrangement og utvikler oss videre for å gjøre dette til en enda mer attraktiv aktivitetsdag som tiltrekker seg små og store fra hele regionen. Samarbeidet med Snadderfestivalen gjør at vi kan fylle opp Piren, Rådhusplassen og Vågekaia med aktiviteter og salgsboder i enda større grad, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Arrangørene ser også på muligheten for å samkjøre med arrangementer som Seilsportens dag og Ta sjansen.

Femte året med Snadderfestivalen
Matmarkedet Snadderfestivalen så dagens lys i 2016, og samlet da 12 utstillere på Rådhusplassen. Festivalens profil er «norskprodusert mat og drikke med god kvalitet og håndverkspreg».

– Snadderfestivalen har vokst for hvert år. I 2019 deltok 23 utstillere og torghandlere på Rådhusplassen med varierte produkter av kjøtt, fisk, frukt, bær, bakst og annet snadder. I tillegg har vi Ølbryggerfestivalen og Barnas Snadderfest, sier daglig leder Monika Eeg i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, som står bak festivalen.

Hun synes det er positivt at flere arrangement samkjøres for å kunne gi et bredere tilbud til publikum og tiltrekke mer folk fra byen og omlandet. Målet er at Snadderfestivalen utvikler seg til å bli en betydelig signalopplevelse for Nordmøre, hvor mat- og drikkekulturen og produsentene virkelig får vist seg frem.

Folkeliv i byen under Båtens og Havnas dag 15. juni 2019. Foto: Per Kvalvik.

Yrende folkeliv i Kristiansund under Båtens og Havnas dag 15. juni 2019. Foto: Per Kvalvik.

 

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!