Torsdag 1. november avsluttes cruisesesongen ved Kristiansund og Nordmøre Havn. Britiske MS «Magellan» med 1216 passasjerer og et mannskap på 546 anløper Kristiansund på sin vei til Nord-Norge.

Det 221 meter lange cruiseskipet skal ifølge planen ligge til kai i Kristiansund mellom kl. 08.30 og 15.00. Det er hovedsakelig britiske gjester, men også passasjerer fra andre engelsktalende land, som Irland og Australia, om bord. Cruiset har tema nordlys og Magellan skal innom destinasjoner som Alta, Honningsvåg og Tromsø. Operatør er Cruise & Maritime Voyages, som allerede har meldt inn fire anløp til Kristiansund i 2019.

Spennende muligheter
Markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn ser lyst på cruisefremtiden i havnedistriktet.

– Vi har denne uka deltatt på en internasjonal cruisekonferanse i Stavanger, og opplever at flere rederier etterlyser nye havner for å avlaste de mest populære cruisedestinasjonene langs norskekysten. Det byr på spennende muligheter for Kristiansund og Nordmøre! Samtidig må vi huske at rederiene jobber med lang tidshorisont, slik at innsatsen vi legger ned nå, vil vi kunne se resultatene av først om to til tre år, sier Indergaard.

Cruisesesongen 2019 starter 27. mars, når Marco Polo anløper Kristiansund. Totalt er 17 cruiseanløp bekreftet for kommende år.

MS Magellan – Captain’s Club. Foto: Cruise & Maritime.

MS Magellan – Kensington Restaurant. Foto: Cruise & Maritime.

MS Magellan – Lido Bar. Foto: Cruise & Maritime.

MS Magellan – Resepsjon. Foto: Cruise & Maritime.

MS Magellan er 221 m lang og tar opp til 1452 passasjerer. Foto: Cruise & Maritime.

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!