Fredag 26. oktober anløper britiske MS «Marco Polo» Kristiansund på vei til Nord-Norge og Aurora Borealis. Dette er årets nest siste cruiseanløp.

Cruiseskipet skal ifølge planen ligge til kai i Kristiansund mellom kl. 08.00 og 15.00.

– Det er mest briter om bord og skipet tillater kun voksne gjester. Dette er forholdsvis spreke folk. Ved anløpene lenger nord får de tilbud om utflukter med ATV, husky og RIB. Her i Kristiansund er det mer tradisjonelle landutflukter på programmet, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Varierte utflukter
Operatøren tilbyr fem ulike turer mens skipet ligger til kai i Kristiansund: Panoramatur til Atlanterhavsveien, Atlanterhavsveien i to ulike kombinasjoner med Kvernes stavkirke og Håholmen, tur til Grip og «En smeds fortelling», som er en guidet gåtur i det maritime Kristiansund, der man blant annet får oppleve en smed i aksjon på Mellomverftet, og smake nybrent kaffe og nøttekake på Patrick Volckmar Kaffebrenneri.

Nordlyset trekker
Det 13 netter lange cruiset har tema nordlys og skal innom destinasjoner som Alta, Honningsvåg og Tromsø. Cruiset starter og avsluttes i Tilbury (London) og Kristiansund er første anløpshavn etter tre netter på sjøen.

På returen skal Marco Polo innom Trondheim, Åndalsnes og Bergen før retur til den britiske hovedstaden. Marco Polo opereres av britiske Cruise & Maritime Voyages. Det ble bygget i 1965 og restaurert i 1993. Kapasiteten er 800 passasjerer. Skipet er 176 meter og 22,000 bruttotonn.

Rederiet har meldt inn to anløp med Marco Polo i 2019. Årets siste anløp er Magellan, også dette fra Cruise & Maritime, torsdag 1. november.

Marcos Restaurant på Magellan Deck. Foto: Cruise & Maritime.

Boblebad på Navigator Deck. Foto: Cruise & Maritime.

Columbus Lounge på Magellan Deck. Foto: Cruise & Maritime.

Marco Polo har kapasitet til 800 gjester. Foto: Cruise & Maritime.

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!