Mandag 28. oktober anløper MS «Marco Polo» Kristiansund for andre gang i år. Nærmere 800 passasjer er om bord, de fleste briter. Dette er årets nest siste cruiseanløp.

Cruiseskipet skal ifølge planen ligge til kai i Kristiansund mellom kl. 09.00 og 15.00. «Marco Polo» er på vei til Nord-Norge med forventninger om å få oppleve det magiske nordlyset.

I Kristiansund er det som vanlig mange som vil oppleve Atlanterhavsveien. Allerede før cruiseskipet forlot London torsdag, hadde over en tredjedel av passasjerene forhåndsbestilt tur.

– Det blir en del busser utover til Averøya i løpet av formiddagen. De fleste velger å kombinere Atlanterhavsveien med enten Håholmen, Bergtatt eller Kvernes stavkirke. Det er positivt med spredning til ulike aktører, slik at flere kan ta del i verdiskapingen fra cruiseturismen, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Lokale opplevelser
I Kristiansund sentrum er tilbudet til turistene noe redusert på denne tiden av året, men det er likevel nok å oppleve.

– For de som velger å bli i byen anbefaler vi blant annet Sundbåten, Kirkelandet kirke og Patrick Volckmar. Museene er dessverre stengt for sesongen. Vi sender skipet informasjon om severdigheter, åpningstider, lokal handel og spisesteder på forhånd. Dessuten kan de hente seg bykart flere steder. Servicekontoret er behjelpelige her, siden vi ikke har noen bemannet turistinformasjon, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

I løpet av det 13 netter lange cruiset ut fra Tilbury (London), skal skipet også besøke Olden, Alta, Honningsvåg, Tromsø, Narvik og Bergen

«Marco Polo» opereres av britiske Cruise & Maritime Voyages. Skipet ble bygget i 1965 og restaurert i 1993. Kapasiteten er 800 passasjerer. Skipet er 176 meter og 22 000 bruttotonn.

 

Anløpet 28. oktober er det andre for «Marco Polo» i år. Dette fra besøket i mars.

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!