Kristiansund og Nordmøre Havn er blant utstillerne når Nor-Fishing går av stabelen i Trondheim 21.-24. august 2018. Velkommen innom oss på stand T-116 for en hyggelig prat! 

 

Nor-Fishing har siden 1960 vært et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for fiskerinæringen, og er i dag en av verdens ledende messer for fiskeri-teknologi. De siste årene har Nor-Fishing samlet rundt 15 000 besøkende fra opptil 50 nasjoner.

Et bærekraftig sjømatfylke 
Kristiansund og Nordmøre Havn finner du sammen med næringsforeningen KNN og Safepath på fellesstanden til Møre og Romsdal fylkeskommune – stand T-116. Tema for standen er «Et bærekraftig sjømatfylke». På den offisielle åpningen tirsdag 21. august kl. 12.00 utfordres næringen, kommunene, fylket og regjeringen til å svare på hvordan vi i fellesskap forvalter arven som bærekraftig sjømatnasjon. Se hele programmet for standen.

Nye muligheter 
Samarbeid med andre aktører i regionen står sentralt for Kristiansund og Nordmøre Havn.

– Nor-Fishing er et flott møtested for næringen og en fin måte for oss både å skape nye og å styrke eksisterende samarbeid, sier havnefogd Arnt Honstad.

Et eksempel på det er Kysthavnalliansen, som i dag består av Kristiansund og Nordmøre Havn IKS, og Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS. Her er det planer om utvidelse med Trondheim Havn og Helgeland Havn IKS.

– Havnealliansens viktigste oppgave er å tilrettelegge for overføring av gods fra vei til sjø, i første omgang sjøtransport av fisk og sjømatprodukter fra kysten av Midt-Norge til Hirtshals. Miljøvennlig og bærekraftig sjøtransport av fersk fisk til Europa vil være en viktig faktor for vekst og verdiskaping. Dette åpner for spennende muligheter, sier Honstad.

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!