Lørdag 20. juli skal MS «Nautica» ligge til kai ved Storkaia mellom kl. 9 og 17, mens gjestene opplever Atlanterhavsveien og andre severdigheter i regionen.

Det luksuriøse skipet, med kapasitet til 684 gjester og et mannskap på 400, har vært innom nordmørshovedstaden flere år på rad.

– Denne gangen er det på et 30-dagers cruise med en reiserute litt utenom det vanlige. Opplevelsene står i kø for gjestene, som i hovedsak er amerikanske. Mange kommer til å benytte anledningen til å oppleve Atlanterhavsveien i ulike kombinasjoner, enten det er Kvernes stavkirke, Håholmen eller marmorgruvene på Eide. Noen skal også på guidet gåtur i byen, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Rederiet Oceania Cruises hører til øvre premiumsjiktet og er kjent for høy kvalitet på mat og elegante omgivelser om bord.

Skipet startet i Dublin og har seilt via Lerwick på Shetland til Bergen, langs med kysten nordover til Hammerfest og videre til Russland. Fra Nordkapp er de nå på vei sørover igjen og med en full dag til kai i Kristiansund. Turen går videre til Sognefjorden før det blir besøk i både København, Stockholm og Helsinki, tre dager i St. Petersburg og til sist via Tallinn, Helsingborg og Skagen til sluttdestinasjon London.

Nautica er et forholdsvis lite skip med kapasitet til 684 gjester og et mannskap på 400. Hun er 181 m lang og 30 277 bruttotonn.

Foto: Piergiuliano Chesi

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!