– Vår nye cruisemanual viser frem et bredt og variert utbud av utflukter og aktiviteter tilpasset ulike cruisesegmenter, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Nærheten til Atlanterhavsveien er en viktig grunn til at cruiseskipene anløper Kristiansund. Den nye cruisemanualen er designet av Eggedosis og forsidebildet er tatt av Steinar Melby.

Havneselskapet presenterte denne uken sin nye cruisemanual for Kristiansund. Manualen har vært gjennom en betydelig oppgradering, både med hensyn til innhold og design. Markedsansvarlig Erika Indergaard er både glad og stolt over å være i mål med prosjektet.

Sammen med Visit Nordvest, og lokale og regionale aktører, har hun i høst og vinter jobbet med videreutvikling av produktporteføljen for cruisemarkedet. Dette har resultert i en rekke nye tilbud.

– Cruisemanualen er et viktig salgsverktøy overfor cruiserederier og agentene deres. I tillegg til nyhetene, viderefører vi selvsagt de gode produktene som har vært tilbudt tidligere, forteller Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Hun har lang erfaring med arbeid opp mot cruisemarkedet, og gleder seg til å selge Kristiansund som cruisehavn og tilbudene som finnes i regionen.

Klippfiskkjærringer og ost
Blant nyhetene finner vi Odd Inge Teige sin fotoutstilling «Klippfiskkjærringene», og utflukt til Tingvoll med verdens beste ost og økoparken. Høyt & Lavt klatrepark i Valsøyfjorden er også nytt.

– Å tilby egne vinterprodukt er et ønske fra rederiene. Det er viktig å kunne tilby noe unikt til de som kommer utenom høysesong. Aktiviteter som skøyter eller curling i den nye Nordvesthallen, og gåtur i det maritime Kristiansund, er flotte produkt for dette segmentet, mener Henden.

Kristiansund og Nordmøre Havn ser økt etterspørsel fra mindre og mer eksklusive cruiseskip med kjøpesterke passasjerer.

– For å møte dette markedet, har vi tatt inn produkter som havrafting og sightseeing med småfly eller helikopter, sier Indergaard.

Klassikere som Atlanterhavsveien i ulike kombinasjoner (Håholmen, Kvernes stavkirke og marmorgruvene på Eide), Grip, Sundbåten og Klippfiskmuseet står sentralt også fremover. For de som ønsker en mer aktiv ferie, frister man med gå-/vandreturer på ulike nivåer, havfiske og selsafari.

– Vi tilbyr også temacruise i samarbeid med Operaen i Kristiansund. Med dette har vi et bredt og variert utbud av utflukter og aktiviteter tilpasset ulike cruisesegmenter, sier Indergaard.

Cruise på Todalsfjorden
Nytt og spennende er også muligheten for cruise på Todalsfjorden. Her vil de mindre skipene kunne ta passasjerer i land for ulike utflukter lokalt. Destinasjonen byr på attraksjoner som Svinviks arboret, Kårvatn med Nauståfossen, Todalshytta og Svinviksrunden.

– Mange rederier etterspør nye destinasjoner og nye tilbud lokalt. Trykket på de største og mest kjente norske fjordene er enormt, og noen har satt begrensninger på antall daglige anløp. Samtidig vokser markedet for cruise med mindre og luksuriøse skip, og ekspedisjonscruise til strøk som ikke er tilgjengelige for store skip med tusenvis av passasjerer. Dette byr på spennende muligheter for Kristiansund og Nordmøre som cruisedestinasjon. Vi har fortsatt god kapasitet og kan fungere som avlastning til de mer travle havnene sør og nord for oss. I tillegg jobber vi med å bygge opp både Smøla og Hitra som cruisedestinasjoner, sier Indergaard.

Queen Victoria er ett av cruiseskipene som anløpte Kristiansund i 2018. Å kunne legge til midt i byen er et fortrinn som cruisegjestene setter pris på. Foto: Per Kvalvik.

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!