Personvern og informasjonskapsel-erklæring

Vi tar databeskyttelsen din alvorlig. Vi behandler personopplysninger og har derfor vedtatt denne personvernerklæringen, som forteller deg hvordan vi behandler dine opplysninger.

Kristiansund og Nordmøre Havn IKS, 986712720, Astrups Gate 9, 6509 Kristiansund er behandlingsansvarlig for den informasjonen vi samler inn om deg, og vi sikrer at dine personopplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Hvis du ønsker å kontakte oss angående vår behandling av personopplysninger, kan du gjøre det på: info@knhavn.no eller 40001371

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger er alle type informasjon, som i et eller annet omfang kan tilbakeføres til deg.

Som kunde hos oss, er det nødvendig vi samler inn følgende personopplysninger om deg:

Telefonnummer, E-post, Navn, Tittel, Adresse, Fødselsdato, Øvrige kontaktopplysninger, Nasjonalitet, Kjønn, Underskrift, Bankopplysninger, Organisasjonsnummer enkeltmannsforetak.

Denne informasjonen er samlet på grunnlag av følgende juridiske grunnlag: Samtykke, Oppfyllelse av kontrakt og Interesseavveining.

Som leverandør og samarbeidspartner hos oss er det nødvendig at vi samler inn følgende personopplysninger om deg: Navn, Organisasjonsnummer, Adresse, Telefonnummer, E-post, Øvrige kontaktopplysninger, Initialer, Underskrift, Bankopplysninger.

Vi samler opplysninger fra besøk i våre lokaler, f.eks. bilder fra overvåkningskameraer (CCTV) for sikkerhetsformål og ikke for å overvåke enkeltpersoners oppførsel.

Denne informasjonen er samlet på grunnlag av følgende juridiske grunnlag: Oppfyllelse av kontrakt.

Hvis du ikke vil at vi skal behandle denne informasjonen, kan det være problematisk å opprettholde og møte eventuelle avtaler som er inngått.

Når du bruker nettstedet vår samler vi inn og behandler en rekke informasjoner. Dette skjer f.eks. ved vanlig tilgang til innhold hvis du registrerer deg til vårt nyhetsbrev, deltar i konkurranser eller undersøkelser, registrerer deg som bruker eller abonnement, øvrig bruk av tjenester eller kjøp via nettsiden.

 

Vi samler inn og behandler typisk følgende typer av opplysninger: En unik ID og tekniske opplysninger om din PC, nettbrett eller mobiltelefon, IP-adresse, geografisk plassering og hvilke steder du klikker på (interesser). I den utstrekning du eksplisitt samtykker til dette og selv oppgir informasjonen, vil følgende også bli behandlet: Navn, telefonnummer, e-postadresse og betalingsinformasjon. Dette vil vanligvis være i forbindelse med opprettelse av logg-inn eller ved kjøp.

Denne informasjonen er samlet basert på samtykke.

Personvernerklæring ifm. rekruttering

Ved mottakelse av søknader og vedlegg vil det innleverte materialet bli lest av den relevante lederen med det formål å kunne besvare og vurdere innholdet i forhold til en definert jobb.

Søknader og vedlegg blir delt internt med relevante personer i rekrutteringsprosessen og videregis ikke til andre utenfor virksomheten.

Søknader og vedlegg lagres inntil riktig kandidat er funnet og rekrutteringsprosessen er avsluttet. Da blir søknaden og vedlegg slettet.

Ved uoppfordrede søknader, vil søknadene og vedleggene bli lagret i maksimalt 6 måneder. Heretter vil de bli slettet.

Hvis søknader og vedlegg lagres i mer enn 6 måneder, innhentes det et særskilt samtykke fra kandidaten.

Sikkerhet

Vi har innført passende tekniske og organisatoriske tiltak mot at dine opplysninger ved et hendelig eller ulovlig blir slettet, offentliggjort, mistet, forringet eller kommer til kjennskap hos uvedkommende, misbrukes eller i øvrig behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Personopplysninger om kunder samles inn til følgende formål:

  • Behandling av ditt kjøp og levering av vår ytelse
  • Administration av din relasjon til oss

Personopplysninger om leverandører og samarbeidspartnere samles inn til følgende formål:

  • Behandling av våre kjøp/ytelser
  • Administration av din relasjon til oss

[Opplysninger samlet inn på nettstedet [brukes til å identifisere deg som bruker og vise deg de annonsene som mest sannsynlig vil være relevante for deg, til å registrere dine kjøp og betalinger, og til å kunne levere de tjenestene som du har etterspurt. F.eks. sende nyhetsbrev.] I tillegg til dette bruker vi opplysningene til å optimere våre tjenester og innhold.]

formål:

  • Behandling av ditt kjøp og levering av våre tjenester
  • Oppfyllelse av din forespørsel om produkter eller tjenester
  • Forbedring av våre produkter og tjenester
  • Administration av din relasjon til oss
  • Overholdelse av juridiske krav]

Dataminimering

Vi samler inn, behandler og oppbevarer kun de personopplysningene som er nødvendige i forhold til å oppfylle våre fastsatte formål. I tillegg til dette kan det være lovbestemt hvilken type opplysning, som er nødvendig for oss å samle inn og oppbevare, for å kunne drifte vår bedrift. Typen og omfanget av de personopplysningene vi behandler kan også være bestemt av behovet for å oppfylle en kontrakt eller en annen rettslig forpliktelse.

Opplysninger holdes oppdatert

Da vår tjeneste er avhengig av at dine opplysninger er korrekte og oppdaterte, ber vi deg opplyse oss om relevante endringer i dine opplysninger. Du kan benytte kontaktopplysningene ovenfor til å sende oss en beskjed om dine endringer. Da vil vi sørge for å oppdatere dine personopplysninger. Hvis vi selv blir oppmerksomme på at opplysningene ikke er korrekte, oppdaterer vi opplysningene dine og gir deg beskjed om dette.

Periode for oppbevaring

Opplysningene oppbevares så lenge det er tillatt i henhold til lovgivningen og vi sletter dem når de ikke lenger er nødvendige. Perioden avhenger av karakteren av opplysninger og bakgrunnen for oppbevaringen.

blir informasjon om kunder slettet 7 år etter at kundeforholdet opphører, eller for eksempel blir informasjon om leverandører slettet når garantien på kjøpte produkter er utløpt.
For saksbehandling blir opplysningene ikke slettet.

Samtykke

Ditt samtykke til å motta nyhetsbrev er frivillig, og du kan når som helst trekke det tilbake ved å kontakte oss. Bruk kontaktopplysningene ovenfor for mer informasjon.

Utlevering av opplysninger

Vi bruker en rekke tredjeparter til oppbevaring og behandling av opplysninger, herunder leverandører av IT-løsninger og Bankløsninger. Disse behandler utelukkende opplysninger på våre vegne og kan ikke bruke de til deres egne formål. I relevante tilfeller utleveres data til myndigheter.

Vi bruker kun databehandlere i EU eller sikre tredjeland, så vel som selskaper i land som kan gi dine opplysninger en tilstrekkelig beskyttelse.

Bruk av informasjonskapsler

Når du besøker vår nettsted samles det inn opplysninger om deg, som brukes til å tilpasse og forbedre vårt innhold og til å øke verdien av de annonser, som vises på siden. Hvis du ikke ønsker at det samles inn opplysninger bør du slette informasjonskapslene og stanse videre bruk av nettstedet. Nedenfor har vi utdypet hvilke informasjon som samles inn, deres formål og hvilke tredjeparter, som har tilgang til dem.

Informasjonskapsler lagres på din PC, mobil eller tilsvarende med et formål å gjenkjenne den, huske innstillinger, utføre statistikk og målrette annonser. Informasjonskapsler kan ikke inneholde skadelige koder som f.eks. virus.

Hvis du sletter eller blokkerer informasjonskapsler vil annonser bli mindre relevante for deg og opptre hyppigere. Du kan dessuten risikere at nettstedet ikke fungerer optimalt og at det er innhold, du ikke kan få tilgang til.

Hva er informasjonskapsler?
En informasjonskapsler er en liten tekstfil som vi gjemmer på din PC for å kunne holde styr på hva som skjer under ditt besøk og for å kunne gjenkjenne PC-en. En informasjonskapsler inneholder kun tekst, er ikke et program og inneholder ikke virus.

Slik avviser eller sletter du dine informasjonskapsler
Du kan alltid avvise informasjonskapsler på PC-en din ved å endre innstillingene i nettleseren. Hvor du finner innstillingene avhenger av hvilken nettleser du bruker. Du skal dog være oppmerksom på, at hvis du gjør det, er det mange funksjoner og tjenester du ikke kan bruke. Det er fordi disse funksjonene og tjeneste forutsetter at nettstedet kan huske de valgene du fortar.

Informasjonskapsler som du tidligere har akseptert kan etterfølgende lett slettes. Bruker du en PC/datamaskin med en nyere nettleser, kan du slette informasjonskapsler ved å bruke hurtigtastene:

CTRL + SHIFT + Delete. Hvis hurtigtastene ikke virker, og/eller du bruker en MAC, skal du starte med at finne ut av hvilken nettleser du bruker og heretter klikke på den relevante linken:

Microsoft Internet Explorer
Google Chrome
Safari
Firefox

Husk: Hvis du bruker flere nettleseren, skal du slette informasjonskapsler i alle.

Tredjeparts informasjonskapsler
Nettstedet inneholder informasjonskapsler fra tredjeparter som i varierende grad kan omfatte https://www.adcom.no

Dine rettigheter
Du har til enhver tid rett til å få opplyst hvilke opplysninger vi behandler om deg, hvor de stammer fra, og hva vi bruker de til. Du kan også få opplyst hvor lenge vi oppbevarer dine personopplysninger og hvem som mottar opplysninger om deg, i det omfang vi utleverer opplysninger i Norge og i utlandet.

Hvis du ber om det, kan vi opplyse deg om de opplysningene vi behandler om deg. Tilgangen kan dog være begrenset av hensyn til andre personers personvernbeskyttelser, til bedriftshemmeligheter og immaterielle rettigheter.

Du kan gjøre bruk av dine rettigheter ved å henvende dig til oss. Våre kontaktopplysninger finder du øverst.

Hvis du mener, at de personopplysningene vi behandler om deg er unøyaktige, har du rett til å få dem rettet. Du skal henvende dig til oss og opplyse oss om, hvor unøyaktighetene er, og hvordan de kan rettes.

I noen tilfeller vil vi ha en forpliktelse til å slette dine personopplysninger. Dette gjelder f.eks. hvis du trekker et eventuelt avgitt samtykke tilbake. Hvis du mener at dine opplysninger ikke lenger er nødvendige i forhold til det formål, som vi hentet dem inn til, kan du be om å få dem slettet. Du kan også kontakte oss hvis du mener at dine personopplysninger blir behandlet i strid med lovgivningen eller andre rettslige forpliktelser.

Her har du også mulighet for å sende en klage til Datatilsynet.

Når du henvender deg med en forespørsel om å få rettet eller slettet dine personopplysninger, undersøker vi om betingelsene er oppfylt, og gjennomfører i så fall endringer eller sletting så fort som mulig.

Du har rett til å rette innsigelser mot vår behandling av dine personopplysninger. Du kan også rette innsigelser mot våre utleveringer av dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan bruke kontaktopplysningene øverst til å sende en innsigelse. Hvis din innsigelse er berettiget, sørger vi for å avslutte behandlingen av dine personopplysninger.

Du har mulighet for at benytte deg av dataportabilitet hvis du ønsker at dine opplysninger skal bli flyttet til en annen behandlingsansvarlig eller databehandler.

Vi sletter av egen drift dine personopplysninger når de ikke lenger er nødvendige for det formål de ble samlet inn for.