Cruiseskipet «Saga Sapphire» fra det britiske rederiet Sagas Cruises anløper Kristiansund onsdag 4.  mars.

Skipet, med kapasitet til rundt 700 passasjerer, skal ligge ved Storkaia mellom klokken 08.00 og 20.00. Det er hovedsakelig briter om bord, de fleste eldre, siden rederiet retter seg mot gjester over 50 år.

Det blir flere busser til Atlanterhavsveien og Håholmen i løpet av dagen. I tillegg står bysightseeing og besøk på Mellemværftet på programmet. Mange velger også å oppdage byen på egen hånd. Sundbåten har satt opp havnesightseeing for anledningen, og kirkene holder åpent.

– Med mange eldre passasjerer vil nok de fleste holde seg i bysentrum. Siden skipet ligger så pass lenge til kai vil det bli godt om tid også for de som har forhåndsbestilt utflukt til å se seg rundt i byen, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Kristiansund er nest siste anløpshavn før skipet etter 16 dager på cruise returnerer til Dover i England.

Siste mulighet
Anløpet blir siste muligheten til å se cruiseskipet i Kristiansund, da dette er siste sesongen «Saga Sapphire» seiler for Saga Cruises. Senere i 2020 erstattes hun av nybygde «Spirit of Adventure».

«Saga Sapphire» ble bygget i Tyskland i 1981. Hennes første navn var «Europa», og det nåværende navnet fikk hun i 2012. Skipet er 199 m langt og 37 300 bruttotonn.

 

«Saga Sapphire» anløper Kristiansund for siste gang, før det blir erstattet med et nyere skip.

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!