Allerede den 11. februar starter årets cruisesesong. 22 cruiseskip med over 16 000 cruisepassasjerer har meldt sin ankomst til Kristiansund i år. I tillegg blir det cruiseanløp til Averøy og Smøla.

– 22 anløp til Kristiansund er et lite oppsving fra 2019. Vi har dessuten cruiseanløp i 10 av årets 12 måneder, kun januar og desember står uten anløp. Det er også en positiv utvikling, og i tråd med det næringen ønsker og jobber for, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

En større andel mellomstore cruiseskip gir også en betydelig økning i antallet passasjerer totalt sett. Over 16 000 cruisepassasjerer er forventet til nordmørshovedstaden i 2020.

Flere nykommere
– Mange av cruiseskipene vi har sett i Kristiansund de siste årene kommer tilbake også i 2020. I tillegg blir det flere førstegangsanløp, deriblant «Aurora» fra britiske P&O Cruises, som også er det største cruiseskipet i år med kapasitet til 2050 passasjerer, sier Indergaard. ‘

«Fridtjof Nansen», det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av ekspedisjonsskip, anløper for første gang i april. Ekspedisjonsskipet «World Explorer» (som måtte kansellere fjorårets anløp grunnet forsinket leveranse fra verftet) anløper for første gang i juni, og søsterskipet «World Voyager» i juli.

Cruiseskip til Averøy
I 2020 kommer det også cruiseskip til Averøy for første gang. «LaBellot» fra franske Ponant har meldt sin ankomst den 28. august. Skipet er et helt nytt ekspedisjonsskip i luksusklassen, og skal stå ferdig i første kvartal 2020.

– En litt annerledes forespørsel enn det vi er vant til på Kristiansund Base, men dette skal vi selvfølgelig håndtere. Vi er opptatt av å gjøre dette til en positiv opplevelse for alle, og ser for oss å pynte opp med blomster og kanskje et musikkorps som kan ønske gjestene velkommen. Dette blir stas! sier daglig leder Vibeke Weiseth i Kristiansund Base.

Bakgrunnen for at cruiseskipet ønsker å anløpe Averøy, er at passasjerene skal sykle fra Molde, og blant annet oppleve Atlanterhavsveien fra sykkelsetet. Atlanterhavstunnelen gjør at det er greiest å ta de om bord igjen på Averøy-siden.

Returnerer til Smøla
Også Smøla venter to cruiseanløp i 2020. Det helt nye ekspedisjonsskipet «National Geographic Endurance» vil anløpe Dyrnes 14. mai og 1. juni, sier Sindre Holberg i Cruise Smøla. Rederiet Lindblad Expeditions har besøkt Smøla årlig siden 2014.

SE CRUISELISTEN FOR KRISTIANSUND 2020

«Seven Seas Navigator» kommer tilbake til Kristiansund også i 2020. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn. 

Hurtigrutens nye flaggskip «Fridtjof Nansen» skal anløpe Kristiansund flere ganger i 2020. Foto: MotionAir / Hurtigruten

 

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!