Mandag fikk Kristiansund og Nordmøre Havn en livreddende gave av Surnadal Sparebank. Fire nye livbøyer ble overlevert og skal henges opp på Storkaia.

Livbøyene skal gjøre det tryggere for liten og stor å ferdes langs med kaia.

– Vi ble forespurt av havneselskapet om vi ville gi noen livbøyer til bruk i Kristiansund sentrum, og det sa vi selvsagt ja til. Å ha livbøyer utplassert der folk ferdes, er viktig for å forebygge drukningsulykker. Vi vil gjerne bidra til et tryggere lokalmiljø, sier markedssjef Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank.

Dalsegg forteller at banken i flere år har samarbeidet med det interkommunale havneselskapet, og allerede har livbøyer utplassert flere steder både i Kristiansund og i Surnadal.

– Dette er flotte og godt synlige bøyer. Disse skulle vi hatt flere av! sier Kristian Rokstad, som er oppsynsmann i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Avdelingsbanksjef Gunnar Grimstad er ikke sen til å ta ballen, og lover på stående fot ytterligere 11 bøyer til bruk i Kristiansund.

Livredning i praksis
Livbøyer er vel og bra, men det er også viktig å vite hvordan de skal brukes, hvis uhellet er ute. Derfor ble bruk av livbøyen testet ut i praksis.

Arild Samuelsen Tømmervåg i havneselskapet tok utfordringen og hoppet i vannet fra Piren, mens kollegaene Kristian Rokstad og Emil Hesjevik stod klare med livbøyen på Fisketrappa. Terje Bøe og Remi Storebø fra Redningsselskapet stilte med kyndig veiledning. Operasjonen var vellykket og Tømmervåg kom seg trygt på land, der han kunne takke Grimstad og Dalsegg for den livreddende gaven.

FAKTA: SLIK BRUKER DU LIVBØYEN
• Ta bøyen ned fra opphenget.
• Frigjør linebeholderen fra bøyen ved å trekke den hardt til deg.
• Plasser gjerne linebeholderen under foten din, slik at du har begge hendene fri når du skal kaste.
• Sikt deg inn mot personen i vannet og kast ut bøyen.
• Personen skal helst legge seg inn i bøyen, men kan også henge på slep etter bøyen.
• Trekk forsiktig mot land. Rop eventuelt etter hjelp.
• Pass på at tyngdepunkt ditt er så lavt som mulig, slik at du ikke faller i vannet selv.

Alle foto: Kristiansund og Nordmøre Havn. 

 

Liv Dalsegg og Gunnar Grimstad fra Surnadal Sparebank overleverte fire nye livbøyer til Kristian Rokstad og Emil Hesjevik i Kristiansund og Nordmøre Havn. Ytterligere 11 bøyer er utlovet for tryggere ferdsel på og ved vann i Kristiansund sentrum.

Arild Samuelsen Tømmervåg i havneselskapet tok utfordringen og hoppet i vannet fra Piren.

Emil Hesjevik og Kristian Rokstad står klare til å redde en kollega i nød. 

10 poeng fra juryen til Arild Samuelsen Tømmervåg for dette hoppet fra Piren.

Det plasket godt når Arild Samuelsen Tømmervåg traff vannet.

Emil Hesjevik har siktet inn seg og kaster livbøyen til havnekollega Arild Samuelsen Tømmervåg.

Kristian Rokstad trekker bøyen forsiktig inn mot land, og passer godt på tyngdepunktet, slik at han ikke detter i vannet selv.

Arild Samuelsen Tømmervåg blir dratt inn mot land.

Kristian Rokstad og Emil Hesjevik ser fornøyde ut med dagens fangst.

Terje Bøe og Remi Storebø fra Redningsselskapet stilte med kyndig veiledning i bruk av livbøye, mens Kristian Rokstad og Emil Hesjevik testet ferdighetene sine og reddet havnekollega Arild Samuelsen Tømmervåg.

Arild Samuelsen Tømmervåg takker Gunnar Grimstad og Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank for den livreddende gaven fra banken.

Slik vil det se ut ved Fisketrappa når en av de 15 nye livbøyene fra Surnadal Sparebank er på plass. Nye fester i riktig størrelse er bestilt.

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!