Det luksuriøse leilighetsskipet The World anløper Smøla torsdag 30. august. Med 165 privateide boenheter reiser innbyggerne verden rundt uten å forlate hjemmet sitt.

Skipet anløper Smøla utenfor Dyrnesvåg torsdag morgen og blir liggende til kl. 20.00. Det kommer fra Trondheim og går videre til Åndalsnes.

– Passasjerene går i land i nitiden. Under oppholdet blir det tilbud om utflukter til Brattværet, Veiholmen, fisketur og gåturer. Det blir også åpen fiskeriutstilling på Dyrnes. Vi har invitert lokalbefolkningen til å ta turen for å se på anløpet, og de kan kombinere det med besøk på fiskeriutstillinga og middag på Annies, sier Sindre Holberg, som er primus motor for anløpene til Smøla.

 The World fremstår som en komplett, flytende by, utstyrt med avanserte og luksuriøse fasiliteter. Skipet rommer både golfbane, svømmebasseng, spa, tennisbane, løpebane, danseskole, kasino og legekontor. Av boenheter tilbys alt fra små studioleiligheter til en penthouseleilighet med seks soverom. Beboerne eier sin egen boenhet i tillegg til en andel av skipet. Noen bor fast på The World, mens andre bor om bord deler av året og leier ut til andre deler av året.

The World er bygget ved norske Fosen Mekaniske Verksteder og ble sjøsatt i 2002. Siden den gang har det besøkt over 900 havner i 140 land. En kontinuerlig, verdensomspennende reiserute gjør at skipet rekker rundt jordkloden hvert annet til hvert tredje år. Eierne er med og bestemmer reiseruten.

Skipet eies av rederiet ResidenSea og seiler under bahamansk flagg. Det er 196 meter langt og veier 43 188 bruttotonn.

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!