Tirsdag 11. september anløper tyske «AIDAvita» Kristiansund for tredje gang denne sesongen. Skipet med 1266 gjester om bord, er på et 11-dagers cruise til de norske fjordene.

AIDAvita på fjorden. Foto: AIDA Cruises.

Passasjerene startet sitt Norgescruise fra Hamburg 4. september og klapper til kai i nordmørsbyen etter ett døgn i Trondheim og en natt på sjøen. Turen går videre til Rosendal og Haugesund før retur til Hamburg.

– Rederiet retter seg i første hånd mot et yngre og mer aktivt publikum, noe som også gjenspeiles i landutfluktene som tilbys. For eksempel skal en busslast til Frei på vandretur. Mange skal også på guidet byvandring, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Som alltid er Atlanterhavsveien i ulike kombinasjoner populært blant de som forhåndsbestiller utflukt under oppholdet. Blant øvrige tilbud er Grip, havnesightseeing med Sundbåten og besøk på klippfiskmuseet.

– Mange ønsker også å oppdage byen og regionen på egen hånd, så det blir nok en del tysk å høre rundt omkring, sier Indergaard.

AIDAvita kommer tilbake til Kristiansund den 22. september med samme reiserute, og rederiet har meldt inn anløp i både 2019 og 2020.

Aktivt og uformelt

AIDAvita. Foto: AIDA Cruises 

Skipet opereres av AIDA Cruises, som er det største cruiserederiet i Tyskland. Målgruppen er yngre og mer aktive reisende – unge par og familier. Atmosfæren om bord er uformell og avslappet med fokus på sport, velvære og variert underholdning. Gjestene kler seg ikke opp til middag, og spiser som regel i store buffetrestauranter med selvbetjening.

Skipet er et av de mindre cruiseskipene i AIDA-flåten med en kapasitet på 1 266 passasjerer. Det ble bygget i Tyskland i 2002 og modernisert i 2017. Lengden er 203 m og vekta 42 300 bruttotonn.

 

AIDAvita buffetrestaurant. Foto: AIDA Cruises.

AIDAvita seaside lounge. Foto: AIDA Cruises.

AIDAvita shopping. Foto: AIDA Cruises. 

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!