Lørdag 15. juni skal båt og havn stå i fokus i Kristiansund. Det skal Gamle Kripos, Småbåtlaget og Kristiansund & Nordmøre Havn sørge for.

– Vi ønsker å bruke det flotte havneområdet og bidra til liv og røre på land og på vann. Derfor arrangerer vi Båtens og havnas dag, lørdag 15. juni fra kl. 11 til 15. Det blir en aktivitetsdag med fokus på båt, båtliv og havn. Vi håper flest mulig båtfolk har rukket å sjøsette båtene sine og tar del i festlighetene, sier Arve Strømman i Gamle Kripos, som står bak initiativet.

Med seg på laget har de fått både havnevesenet og Småbåtlaget. Sammen jobber de for å få på plass maritime aktiviteter for både store og små, i samarbeid med lokale og regionale aktører. Stikkord er båtparade, havnesightseeing, geitbåter, veteranskip, Elias-båten, åpent skip, salg av båter og utstyr, men her jobbes det foreløpig bredt. Kristiansund Seilforening legger sitt arrangement Seilsportens dag til samme lørdag. Det betyr både joller og større seilbåter i aktivitet på havna.

Hele regionen
Arrangørene håper at både båtfolk og andre fra hele regionen vil ta turen til Kristiansund denne lørdagen. Planen er å ta i bruk hele området fra Piren til Vågen.

– Vi ønsker at havnebassenget vrimler av båter av ulike slag, og at det ligger tett i tett langs kaier og brygger. Vi skal ta i bruk det vi har av tilgjengelig plass, sier leder i Småbåtlaget, Frits Kristiansen.

Siden det er lørdag, er det gratis Sundbåt mellom øyene, noe lokalbefolkningen kan nyte godt av en dag som dette. Aktiviteter for barna skal tiltrekke seg familier, mens lokale serveringssteder skal sørge for mat og drikke til de besøkende.

Rom for alle
– Havna i Kristiansund er unik! Beliggenheten midt i hjertet av byen, lun og tilgjengelig. Selvsagt ønsker vi å bidra til et arrangement hvor båt og havn står i fokus. Vi begynner i det små i år, og så får vi se hvordan arrangementet kan utvikle seg, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Havn.

Hun roser Gamle Kripos for initiativet og legger til at hvis det er aktører som ønsker å være med, er det bare å ta kontakt.

– Dette er en dag for alle som er glad i båt og havn, og i byen Kristiansund. Det er rom for det meste, så lenge aktørene tar ansvar for sine egne aktiviteter og koordinerer med oss, sier Indergaard.

Havnebassenget i Kristiansund skal fylles til randen med båter og folk i juni. Foto: Per Kvalvik.

Kontakt Kristiansund & Nordmøre Havn

3 + 5 =

Liker du det du leser?

Del det med dine venner da vel!