Sundbåten oppbemanner:

850 britiske cruisegjester torsdag

Torsdag 10. mars får vi besøk av «Spirit of Discovery» fra britiske Saga Cruises med over 850 gjester om bord. Skipet skal ligge på Devoldholmen fra kl. 08.00 og ut ettermiddagen. 

Havna i Kristiansund med cruiseskip og Sundbåten. Foto.«Spirit of Discovery» er søsterskip til «Spirit of Adventure», som besøkte Kristiansund i februar. 

Anløpet til «Spirit of Discovery» var opprinnelig planlagt til 2. mars, men grunnet vær og operasjonelle forhold, ble anløpet utsatt til 10. mars. Over 850 gjester og et mannskap på rundt 500 personer er om bord. 

Førstegangsanløp 

Luksusskipet «Spirit of Discovery» stod ferdig i 2019 og var Saga Cruises sitt aller første nybygg og det største skipet i rederiets flåte med sine 236 meter og 58 250 bruttotonn. I 2020 kom det identiske søsterskipet «Spirit of Adventure». Rederiets målgruppe er reisende over 50 år.

Anløpet denne uken er skipets første til Kristiansund, og havna vil overrekke sin crest til skipet som et symbol på dette. 

Sundbåten oppbemanner 

Med 850 cruisegjester om bord vil det bli mange turister synlige i bybildet torsdag. På utfluktsprogrammet står blant annet Atlanterhavsveien, Kvernes stavkirke, Sundbåten og Klippfiskmuseet. Mange velger også å oppdage byen på egen hånd.

Daglig leder i Sundbåten, Arild Dybå-Eidem, forteller at selskapet har oppbemannet for å håndtere både forhåndsbestilte turer og drop-in. 

– Sundbåten «Angvik» går i ordinær rute. I tillegg går «Framnæs» ekstra i tidsrommet 09:30 til 15:00 med rundturer inkludert Vågen. Vi gjør det vi kan for å vise frem byen, kommunen og havna fra sin beste side til de tilreisende, sier Dybå-Eidem. 

Oppdatert cruiseliste finner du på våre nettsider: Cruiseanløp Kristiansund og Nordmøre 2022 - Kristiansund og Nordmøre Havn (knhavn.no)

Nytt medlem i havnestyret

19 april 2024

Gunn Eva Vatn (Tingvoll) er valgt inn som nytt styremedlem i KNH. Sigrid Hanssen (Hitra) går ut av styret. 

Tilbakeblikk på 2023

18 april 2024

I årsmeldingen for 2023 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på året som har gått. Det har kort oppsummert vært et bra, morsomt og produktivt år. 

Scroll til toppen