Sundbåten oppbemanner:

850 britiske cruisegjester torsdag

Torsdag 10. mars får vi besøk av «Spirit of Discovery» fra britiske Saga Cruises med over 850 gjester om bord. Skipet skal ligge på Devoldholmen fra kl. 08.00 og ut ettermiddagen. 

«Spirit of Discovery» er søsterskip til «Spirit of Adventure», som besøkte Kristiansund i februar. 

Anløpet til «Spirit of Discovery» var opprinnelig planlagt til 2. mars, men grunnet vær og operasjonelle forhold, ble anløpet utsatt til 10. mars. Over 850 gjester og et mannskap på rundt 500 personer er om bord. 

Førstegangsanløp 

Luksusskipet «Spirit of Discovery» stod ferdig i 2019 og var Saga Cruises sitt aller første nybygg og det største skipet i rederiets flåte med sine 236 meter og 58 250 bruttotonn. I 2020 kom det identiske søsterskipet «Spirit of Adventure». Rederiets målgruppe er reisende over 50 år.

Anløpet denne uken er skipets første til Kristiansund, og havna vil overrekke sin crest til skipet som et symbol på dette. 

Sundbåten oppbemanner 

Med 850 cruisegjester om bord vil det bli mange turister synlige i bybildet torsdag. På utfluktsprogrammet står blant annet Atlanterhavsveien, Kvernes stavkirke, Sundbåten og Klippfiskmuseet. Mange velger også å oppdage byen på egen hånd.

Daglig leder i Sundbåten, Arild Dybå-Eidem, forteller at selskapet har oppbemannet for å håndtere både forhåndsbestilte turer og drop-in. 

– Sundbåten «Angvik» går i ordinær rute. I tillegg går «Framnæs» ekstra i tidsrommet 09:30 til 15:00 med rundturer inkludert Vågen. Vi gjør det vi kan for å vise frem byen, kommunen og havna fra sin beste side til de tilreisende, sier Dybå-Eidem. 

Oppdatert cruiseliste finner du på våre nettsider: Cruiseanløp Kristiansund og Nordmøre 2022 - Kristiansund og Nordmøre Havn (knhavn.no)

Gjensyn med «Christian Radich»

01 juli 2022

Tirsdag 5. juli kommer «Christian Radich» til Kristiansund. Det er tredje året på rad at vi ønsker den ikoniske seilskuta velkommen. 

Cruiseskipet «Marina» til Kristiansund

30 juni 2022

Mandag 4. juli kommer nok et mellomstort cruiseskip på besøk. «Marina» fra Oceania Cruises skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 21.00. Lørdag 2. juli  blir det gjensyn med det mindre ekspedisjonscruiseskipet «World Explorer». 

To cruiseanløp denne uken

22 juni 2022

Kristiansund får denne uken besøk av to cruiseskip. Både torsdag og lørdag vil cruiseskip og utenlandske cruiseturister være godt synlige i bybildet. Til sammen ventes et par tusen cruisegjester til byen. 

Scroll til toppen