Cruiseanløp mandag 22. august:

«Aurora» blir årets største cruiseskip

Over 1 300 britiske cruiseturister ankommer Kristiansund med cruiseskipet «Aurora» mandag morgen. Cruiseanløpet blir det største i år, både i skipsstørrelse og antall passasjerer.

Mandag blir det førstegangsanløp til Kristiansund for «Aurora» fra P&O Cruises. Foto: Creative Commons, Wikimedia, Pjotr Mahhonin 

Cruiseskipet er 271 meter, 76 000 bruttotonn og har kapasitet til 2 050 passasjerer. Når det anløper Kristiansund, skal det angivelig være 1 338 passasjerer og et mannskap på 772 om bord. «Aurora» skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 18.00.

Årets største

– Selv om «Aurora» seiler med en del ledig kapasitet, blir dette det største cruiseskipet som besøker Kristiansund i år. Med over 1 300 passasjerer om bord, vil det nok merkes godt i bybildet. Sundbåten bemanner opp for å kunne frakte maks kapasitet denne dagen, det pleier å være populært med en gratis tur på havna, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

«Aurora» seiler for det britiske rederiet P&O Cruises, og det er første gang at skipet besøker Kristiansund. Dette vil bli markert med en plakettseremoni om bord. 

Skipet er på et 21 dagers cruise rundt Island og langs Norskekysten. Cruiset startet i Southampton den 5. august og skipet har seilt via Island og Nordkapp til Lofoten, før det anløper Kristiansund. Herfra går turen videre til Ålesund og Haugesund før retur til England.

Tilbake neste år

«Aurora» hadde planlagt anløp også i juni i år, men dette ble kansellert på grunn av at skipet måtte gå i dokk. To nye anløp er bestilt i 2023.

Neste cruiseanløp blir «Sirena» fra Oceania Cruises den 2. september.

Regatta i havnebassenget søndag

17 september 2022

Kristiansunds Seilforening skal ha mesterskap i havnebassenget søndag 18. september, og i den anledning blir det utplassert tre bøyer. 

Scroll til toppen