Biler, båter og boller under Kaias dag

Lørdag 8. juni kl. 11-15 er vi med og arrangerer Kaias dag i Kristiansund.  

Bilde av Vågekaia og Kaibakken fra sjøsiden under arrangement med mye folk. Foto.Båtens og Havnas dag 2019 trakk både båter og folk til Kristiansund sentrum. 

Kristiansund og Nordmøre Havn, Alti Storkaia og Nordmøre Bilbransjeforening har slått seg sammen for å arrangere en familiedag med aktiviteter både på, ved og langs kaia. 

Kristiansund og Nordmøre Havn stiller med kaiplass til båter som deltar i regatta og aktiviteter rettet mot publikum. En rekke fartøy stiller med åpen båt langs Vågekaia. Havnevesenet viser frem arbeidsbåten og inviterer til havnequiz. Brannvakta kommer. 

Skipsfarthistorisk selskap holder åpent lokale i Vågeveien 7. Her blir det kafé med salg av pølser, brus, kaffe mv. samt et godt utvalg av lokalhistorisk og skipsfarthistorisk litteratur. 

Bilbransjen stiller med rundt 70 nye biler som kan inspiseres både utvendig og innvendig. I tillegg blir det rådgivning og informasjon rundt elbillading. 

Alti Storkaia trekker ut i gata med butikker og serveringssteder, og lover blant annet grilling og gøy med maskotene Ellie & Timba. 

Se program for dagen. 

Hvordan komme seg til/fra? 

  • Gratis Sundbåt fra Innlandet, Nordlandet, Melkvikan og Gomalandet. 
  • Sykkel eller til fots. 
  • Buss. 
  • Fritidsbåt (gjestebrygge i Vågen) gjesteplasser på brygga ved Lerøybygget på Devoldholmen. 
  • Bil. Gratis parkering hos Kristiansund og Nordmøre Havn på Devoldholmen 08:00–16:00. 

Merk: Arnulf Øverlands gate vil være stengt for biltrafikk under arrangementet. 

 

Viktig info til aktører som skal delta med båt på vannet 

Havnevakta er ansvarlig for tildeling av båtplass. Plassbehov som ikke allerede er avtalt med arrangøren, må meldes inn direkte til havnevakt@knhavn.no snarest mulig, og senest innen fredag 7. juni kl.12:00. Kristiansund og Nordmøre Havn krever ingen avgifter på Vågekaia for båter som etter avtale deltar på arrangementet. Avreise innen søndag 9. juni kl. 12:00. 

Vær oppmerksom på at det er begrensede muligheter for strømtilkobling. Vær ute i god tid med din bestilling dersom du har behov for dette.

Småbåter (privatpersoner) benytter seg fortrinnsvis av Småbåtlaget sin gjestebrygge i Vågen. Vi har også noen gjesteplasser på brygga ved Lerøybygget på Devoldholmen. 

«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

27 mai 2024

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Scroll til toppen