Cruisesesongen starter torsdag:

«Bolette» med britiske cruisegjester

Nærmere 1 200 britiske cruiseturister inntar Kristiansund og Nordmøre på torsdag, når cruiseskipet «Bolette» fra Fred. Olsen Cruises kommer på sitt førstegangsanløp. Havna håper på rundt 20 000 cruisegjester totalt i løpet av året.

Cruiseskipet «Bolette» til kai. Foto.
«Bolette» fra Fred. Olsen Cruises anløper Kristiansund for første gang torsdag 16. mars. Bilde fra Fred. Olsen Cruises mediearkiv, non commercial use. 

«Bolette» er et av rederiets to nye skip, oppkalt etter Fred. Olsen seniors oldemor. Det er jakten på nordlys som bringer britene til Norge. På det 9 netter lange cruiset fra Newcastle, anløper skipet Ålesund, Tromsø, Alta og Kristiansund. Skipet skal ligge på Storkaia fra 12.30 til 19.00.

– Vi ser frem til å ønske skipet velkommen til Kristiansund. Det er et førstegangsanløp, så da blir det besøk om bord og en liten seremoni med overrekkelse av vår nye plakett til kapteinen, sier markedsansvarlig Erika Indergaard.

«Bolette» er 238 meter lang, 62 735 bruttotonn og har kapasitet til 1338 gjester. Når skipet anløper Kristiansund, er det 1 164 gjester og et mannskap på 665 om bord

Snø til besvær

Rundt en tredjedel av cruisepassasjerene skal på forhåndsbestilte utflukter. Det skal gå flere busser til Kvernes stavkirke og Atlanterhavsveien. Det blir også havnesightseeing med Sundbåten og byvandring på Innlandet og Kirkelandet. To grupper skal på guidet gåtur til Vågen med besøk på Mellemværftet og Patrick Volckmar Kaffebrenneri.

– Vi håper at det roer seg med snøværet nå, og at kommunen klarer å ta unna det verste, slik at cruisegjestene kan komme seg rundt i byen uten altfor store utfordringer. De lokale aktørene er også flinke til å ta ansvar for brøyting rundt seg, sier Indergaard.

Cruisesesongen i gang

Anløpet markerer starten på årets cruisesesong. Riktignok var «Spirit of Discovery» fra Saga Cruises innom Kristiansund i slutten av februar, men dette var et anløp som ble rutet om til Kristiansund på kort varsel grunnet værforhold. I tillegg skulle skoleskipet «Gann» anløpe Kristiansund den 10. februar, men måtte stå over på grunn av sterk vind.

Det er ventet totalt 24 anløp til Nordmøre i 2023, derav 19 til Kristiansund og 5 til Smøla. Til sammen kan det bli opp mot 20 000 cruisegjester til Nordmøre i løpet av året. I 2022 endte tallet på 14 500.

– Vi har færre anløp booket enn i 2022, men ikke fullt så mange av de minste skipene. I år er det planlagt et titalls cruiseanløp med kapasitet til over 1 000 gjester, og også noen med over 2 000. I tillegg er liggetiden til cruiseskipene er økende. Det betyr mer tid til å oppleve regionen og mer tid til å legge igjen penger, sier Indergaard. 

Anløpte Averøy i fjor

Selv om det er første gang «Bolette» anløper Kristiansund, er skipet ikke helt ukjent på Nordmøre. Natt til 9. februar i fjor kom cruiseskipet på «uanmeldt» besøk og la til kai ved Averøy Industripark. Trøblete værforhold i Nord-Norge gjorde at cruiseskipet måtte seile sørover tidligere enn antatt. Gjestene ble busset inn til Kristiansund hvor de tilbrakte dagen.

Cruiseliste 2023 for Kristiansund og Nordmøre

«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

27 mai 2024

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Scroll til toppen