Cruiseskipet «Bolette» på uanmeldt besøk

Trøblete værforhold i Nord-Norge gjorde at cruiseskipet «Bolette» fra Fred. Olsen Cruises måtte seile sørover tidligere enn antatt. I natt la cruiseskipet til kai ved Averøy Industripark, og onsdagen skal de britiske cruiseturistene tilbringe i Kristiansund. 

– Vi ble kontaktet av cruiseagenten tirsdag formiddag med forespørsel om vi kunne stille med kaiplass til skipet på kort varsel. I Kristiansund hadde vi ikke ledig i tidsrommet, men vi er glade for at Averøy industripark hev se rundt og ordnet med kai til cruiseskipet, sier ledende havneinspektør Svein Skomsøy i Kristiansund og Nordmøre Havn.  

«Bolette» skulle etter planen reise fra Tromsø via Bodø til Ålesund, men været gjorde altså at skipet valgte å droppe Bodø. Det er meldt store nedbørsmengder og en del vind langs nordlandskysten. 

Busses til Kristiansund
Om bord er drøye 600 cruisegjester, hovedsakelig briter. Etter frokost blir det shuttlebuss fra Averøy til Kristiansund, hvor de skal tilbringe store deler av dagen på egen hånd.

– Skipet har fått informasjonsark med nyttig informasjon om hva de kan se og gjøre under oppholdet. Tilbudet er noe begrenset i vintersesong og på så kort varsel, men byen har likevel mye å by på for den som vil ta beina fatt. I tillegg til Sundbåten, anbefaler vi gjerne en gåtur med Kirkelandet kirke, Vanndamman og Varden. Vågen og Mellemværftet er også fint å spasere i på egen hånd. Dessverre er ikke værgudene på vår side i Kristiansund heller! Men vi har kjøpesenter og mange fine butikker, kaféer og spisesteder, så dette skal gå fint, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

Skipet skal etter planen ligge på Averøy frem til kl. 18 før reisen går videre til Ålesund. 

Skjermbilde fra Marine Traffic som viser cruiseskipet «Bolette» til kai på Averøy

Gjensyn med «Christian Radich»

01 juli 2022

Tirsdag 5. juli kommer «Christian Radich» til Kristiansund. Det er tredje året på rad at vi ønsker den ikoniske seilskuta velkommen. 

Cruiseskipet «Marina» til Kristiansund

30 juni 2022

Mandag 4. juli kommer nok et mellomstort cruiseskip på besøk. «Marina» fra Oceania Cruises skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 21.00. Lørdag 2. juli  blir det gjensyn med det mindre ekspedisjonscruiseskipet «World Explorer». 

To cruiseanløp denne uken

22 juni 2022

Kristiansund får denne uken besøk av to cruiseskip. Både torsdag og lørdag vil cruiseskip og utenlandske cruiseturister være godt synlige i bybildet. Til sammen ventes et par tusen cruisegjester til byen. 

Scroll til toppen