Cruiseskipet «Bolette» på uanmeldt besøk

Trøblete værforhold i Nord-Norge gjorde at cruiseskipet «Bolette» fra Fred. Olsen Cruises måtte seile sørover tidligere enn antatt. I natt la cruiseskipet til kai ved Averøy Industripark, og onsdagen skal de britiske cruiseturistene tilbringe i Kristiansund. 

– Vi ble kontaktet av cruiseagenten tirsdag formiddag med forespørsel om vi kunne stille med kaiplass til skipet på kort varsel. I Kristiansund hadde vi ikke ledig i tidsrommet, men vi er glade for at Averøy industripark hev se rundt og ordnet med kai til cruiseskipet, sier ledende havneinspektør Svein Skomsøy i Kristiansund og Nordmøre Havn.  

«Bolette» skulle etter planen reise fra Tromsø via Bodø til Ålesund, men været gjorde altså at skipet valgte å droppe Bodø. Det er meldt store nedbørsmengder og en del vind langs nordlandskysten. 

Busses til Kristiansund

Om bord er drøye 600 cruisegjester, hovedsakelig briter. Etter frokost blir det shuttlebuss fra Averøy til Kristiansund, hvor de skal tilbringe store deler av dagen på egen hånd.

– Skipet har fått informasjonsark med nyttig informasjon om hva de kan se og gjøre under oppholdet. Tilbudet er noe begrenset i vintersesong og på så kort varsel, men byen har likevel mye å by på for den som vil ta beina fatt. I tillegg til Sundbåten, anbefaler vi gjerne en gåtur med Kirkelandet kirke, Vanndamman og Varden. Vågen og Mellemværftet er også fint å spasere i på egen hånd. Dessverre er ikke værgudene på vår side i Kristiansund heller! Men vi har kjøpesenter og mange fine butikker, kaféer og spisesteder, så dette skal gå fint, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

Skipet skal etter planen ligge på Averøy frem til kl. 18 før reisen går videre til Ålesund. 

Skjermbilde fra Marine Traffic som viser cruiseskipet «Bolette» til kai på Averøy

Nå er Smøla godkjent for cruiseanløp

16 mai 2023

En helt ny og ISPS-godkjent flytebrygge står klar på Dyrnes til å ta imot gjester fra fem cruiseanløp den kommende sesongen. Lørdag kommer årets første cruiseskip til øya.

Tilbakeblikk på 2022

21 april 2023

I årsmeldingen for 2022 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på året som har gått. Etter to år preget av covid-19, stram økonomistyring og fokus på planverk, rammedokumenter og rutiner, ble 2022 et år med mer ordinær drift og investeringer.

Enighet rundt Hitra Kysthavn

12 april 2023

KNH og Trondheim Havn er enige om salg av Hitra Kysthavn for 36 millioner kroner. – Dette gir oss handlingsrom for investeringer i andre utviklingsprosjekter i havnedistriktet, sier havnefogd Knut Mostad.

Scroll til toppen