Cruisesommeren er i gang

Tidlig onsdag morgen seilte cruiseskipet «Vasco da Gama» inn i havnebassenget. Dette er årets første sommeranløp til Kristiansund, og de neste ukene kommer cruiseskipene som perler på en snor.

Dagens anløp fra det tyske rederiet Nicko Cruises er det første av til sammen 16 planlagte anløp til Kristiansund i sommermånene juni til august. Skipet har 766 gjester om bord, stort sett tyskere, som er på vei til Lofoten. «Vasco da Gama» skal etter planen anløpe Kristiansund på nytt både i juli og i august.

På kaia ventet flere busser for å ta gjestene med på ulike opplevelser rundt om på Nordmøre. Atlanterhavsveien med Kvernes stavkirke er som alltid populært, men det gikk også to busser til marmorgruvene Bergtatt på Eide.   

Tingvollost
– Nytt for i år er utflukt til Tingvoll med gårdsbesøk hos Tingvollost. Dette er et produkt vi har hatt i manualen de siste årene, og som nå blir testet ut av en gruppe for første gang. I tillegg var det en gruppe som gikk med guide opp trappene til Kvernberget, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.  

Om bord var også en gruppe med nærmere 40 dansker, som tok beina fatt for å utforske blant annet Kirkelandet kirke, Vanndamman og Varden.

Selv om mange drar på organiserte utflukter, var det også flere hundre gjester som ble i sentrum for å oppdage byen på egen hånd. Disse var godt synlige på kaia, på Sundbåten, på Torget og i butikkene rundt omkring.

To førstegangsanløp
Kommende uke ventes tre cruiseanløp til byen. Først ut er «AIDAaura» fra tyske AIDA Cruises mandag 19. juni. Tirsdag 20. juni kommer «Ambition» fra britiske Ambassador Cruise Lines, og torsdag 22. juni kommer «Spirit of Adventure» fra britiske Saga Cruises.

Anløpene mandag og tirsdag er så kalte førstegangsanløp, noe som betyr at skipene besøker Kristiansund for første gang.

– Det er alltid stas med nye skip som kommer på besøk, og det ønsker vi å markere. Havnefogden vil besøke skipene og overrekke havnas plakett og en gave fra Kristiansund til kaptein, sier Indergaard.

Ambassador Cruise Line er et helt nytt britisk rederi, stiftet i 2021, og rederiet har ikke vært i Kristiansund tidligere. De skal også komme med cruiseskipet «Ambience» i juli.

Se oppdatert cruiseliste her: https://knhavn.no/cruise/cruise-calls

«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

27 mai 2024

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Scroll til toppen