Cruisesommeren er i gang

Tidlig onsdag morgen seilte cruiseskipet «Vasco da Gama» inn i havnebassenget. Dette er årets første sommeranløp til Kristiansund, og de neste ukene kommer cruiseskipene som perler på en snor.

Dagens anløp fra det tyske rederiet Nicko Cruises er det første av til sammen 16 planlagte anløp til Kristiansund i sommermånene juni til august. Skipet har 766 gjester om bord, stort sett tyskere, som er på vei til Lofoten. «Vasco da Gama» skal etter planen anløpe Kristiansund på nytt både i juli og i august.

På kaia ventet flere busser for å ta gjestene med på ulike opplevelser rundt om på Nordmøre. Atlanterhavsveien med Kvernes stavkirke er som alltid populært, men det gikk også to busser til marmorgruvene Bergtatt på Eide.   

Tingvollost
– Nytt for i år er utflukt til Tingvoll med gårdsbesøk hos Tingvollost. Dette er et produkt vi har hatt i manualen de siste årene, og som nå blir testet ut av en gruppe for første gang. I tillegg var det en gruppe som gikk med guide opp trappene til Kvernberget, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.  

Om bord var også en gruppe med nærmere 40 dansker, som tok beina fatt for å utforske blant annet Kirkelandet kirke, Vanndamman og Varden.

Selv om mange drar på organiserte utflukter, var det også flere hundre gjester som ble i sentrum for å oppdage byen på egen hånd. Disse var godt synlige på kaia, på Sundbåten, på Torget og i butikkene rundt omkring.

To førstegangsanløp
Kommende uke ventes tre cruiseanløp til byen. Først ut er «AIDAaura» fra tyske AIDA Cruises mandag 19. juni. Tirsdag 20. juni kommer «Ambition» fra britiske Ambassador Cruise Lines, og torsdag 22. juni kommer «Spirit of Adventure» fra britiske Saga Cruises.

Anløpene mandag og tirsdag er så kalte førstegangsanløp, noe som betyr at skipene besøker Kristiansund for første gang.

– Det er alltid stas med nye skip som kommer på besøk, og det ønsker vi å markere. Havnefogden vil besøke skipene og overrekke havnas plakett og en gave fra Kristiansund til kaptein, sier Indergaard.

Ambassador Cruise Line er et helt nytt britisk rederi, stiftet i 2021, og rederiet har ikke vært i Kristiansund tidligere. De skal også komme med cruiseskipet «Ambience» i juli.

Se oppdatert cruiseliste her: https://knhavn.no/cruise/cruise-calls

Ledige lokaler ved Campus

15 august 2023

I vårt næringsbygg på Devoldholmen har vi ledige lokaler til kontor eller annen næringsvirksomhet. God standard, kort vei til alt og nærmeste nabo med Campus når dette står ferdig høsten 2024. 

Flaskepost og sommerhilsen fra KNH

07 juli 2023

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Millionstøtte til kaiutbygging på Smøla

06 juli 2023

Kystverket har innvilget KNH støtte på 6 millioner kroner til kaiutbygging ved Vikan Havneterminal på Smøla, som en del av tilskuddsordningen for effektive og miljøvennlige havner. – En gledens dag, sier havnefogd Knut Mostad. 

Scroll til toppen