Endringer i cruiselisten

«Fridtjof Nansen» kansellerer alle anløp ut april etter grunnstøtingen tidligere i år. «Maud» kansellerer også flere anløp på slutten av 2022 grunnet endringer i seilingsruten. Heldigvis er det også kommet et nytt cruiseanløp på listen. 

«Fridtjof Nansen» pressebilde. Foto.Foto: MS «Fridtjof Nansen», Hurtigruten Group © (presse.hurtigruten.no/images/ms-fridtjof-nansen-svalbard-hgr-118201-8400-1463630).

Det ser dessverre ut til at førstegangsanløpet til verdens mest avanserte og miljøvennlige cruiseskip, «Fridtjof Nansen» fra Hurtigruten Expeditions, lar vente på seg. Hybriddrevne «Fridtjof Nansen» skulle anløpe Kristiansund allerede i 2020, men alle 6 anløpene ble kansellert da pandemien stengte ned store deler av reiselivet. 

Det planlagte anløpet 13. januar i år ble kansellert flere dager i forveien grunnet mye nedbør og sterk vind. Men allerede før skipet rakk å nå nordvestlandskysten grunnstøtte «Fridtjof Nansen» sør før Måløy natt til 12. januar og pådro seg omfattende skader i skroget. Fartøyet ligger nå i dokk i Florø før det skal videre til Green Yard Kleven i Ulsteinvik. Dette har ført til at rederiet har kansellert samtlige 7 anløp som var meldt inn i 2022. 

Maud legger om ruten

Ekspedisjonsskipet «Maud» fra samme rederi har også kansellert 4 planlagte anløp i oktober, november og desember. Agenten melder at dette skyldes en endring i seilingsruten, og at denne endringen skal gjøre at rutene for Hurtigruten sine ekspedisjonscruise i større grad skiller seg fra den ordinære kystruten. 

Nytt anløp av «Spirit of Adventure»

Saga Cruises hadde nylig førstegangsanløp med «Spirit of Adventure». Rederiet har vanligvis besøkt Kristiansund i vintersesong. Nå har skipet bestilt et nytt anløp i august. Skipet stod ferdig høsten 2020 og er et av rederiets to nye luksusskip skreddersydd for det britiske markedet. Rederiets målgruppe er reisende over 50 år. 

Her finner du oppdatert cruiseliste for Kristiansund og Nordmøre 2022

Ledige lokaler ved Campus

15 august 2023

I vårt næringsbygg på Devoldholmen har vi ledige lokaler til kontor eller annen næringsvirksomhet. God standard, kort vei til alt og nærmeste nabo med Campus når dette står ferdig høsten 2024. 

Flaskepost og sommerhilsen fra KNH

07 juli 2023

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Millionstøtte til kaiutbygging på Smøla

06 juli 2023

Kystverket har innvilget KNH støtte på 6 millioner kroner til kaiutbygging ved Vikan Havneterminal på Smøla, som en del av tilskuddsordningen for effektive og miljøvennlige havner. – En gledens dag, sier havnefogd Knut Mostad. 

Scroll til toppen