Endringer i cruiselisten

«Fridtjof Nansen» kansellerer alle anløp ut april etter grunnstøtingen tidligere i år. «Maud» kansellerer også flere anløp på slutten av 2022 grunnet endringer i seilingsruten. Heldigvis er det også kommet et nytt cruiseanløp på listen. 

Foto: MS «Fridtjof Nansen», Hurtigruten Group © (presse.hurtigruten.no/images/ms-fridtjof-nansen-svalbard-hgr-118201-8400-1463630).

Det ser dessverre ut til at førstegangsanløpet til verdens mest avanserte og miljøvennlige cruiseskip, «Fridtjof Nansen» fra Hurtigruten Expeditions, lar vente på seg. Hybriddrevne «Fridtjof Nansen» skulle anløpe Kristiansund allerede i 2020, men alle 6 anløpene ble kansellert da pandemien stengte ned store deler av reiselivet. 

Det planlagte anløpet 13. januar i år ble kansellert flere dager i forveien grunnet mye nedbør og sterk vind. Men allerede før skipet rakk å nå nordvestlandskysten grunnstøtte «Fridtjof Nansen» sør før Måløy natt til 12. januar og pådro seg omfattende skader i skroget. Fartøyet ligger nå i dokk i Florø før det skal videre til Green Yard Kleven i Ulsteinvik. Dette har ført til at rederiet har kansellert samtlige 7 anløp som var meldt inn i 2022. 

Maud legger om ruten
Ekspedisjonsskipet «Maud» fra samme rederi har også kansellert 4 planlagte anløp i oktober, november og desember. Agenten melder at dette skyldes en endring i seilingsruten, og at denne endringen skal gjøre at rutene for Hurtigruten sine ekspedisjonscruise i større grad skiller seg fra den ordinære kystruten. 

Nytt anløp av «Spirit of Adventure»
Saga Cruises hadde nylig førstegangsanløp med «Spirit of Adventure». Rederiet har vanligvis besøkt Kristiansund i vintersesong. Nå har skipet bestilt et nytt anløp i august. Skipet stod ferdig høsten 2020 og er et av rederiets to nye luksusskip skreddersydd for det britiske markedet. Rederiets målgruppe er reisende over 50 år. 

Her finner du oppdatert cruiseliste for Kristiansund og Nordmøre 2022

Gjensyn med «Christian Radich»

01 juli 2022

Tirsdag 5. juli kommer «Christian Radich» til Kristiansund. Det er tredje året på rad at vi ønsker den ikoniske seilskuta velkommen. 

Cruiseskipet «Marina» til Kristiansund

30 juni 2022

Mandag 4. juli kommer nok et mellomstort cruiseskip på besøk. «Marina» fra Oceania Cruises skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 21.00. Lørdag 2. juli  blir det gjensyn med det mindre ekspedisjonscruiseskipet «World Explorer». 

To cruiseanløp denne uken

22 juni 2022

Kristiansund får denne uken besøk av to cruiseskip. Både torsdag og lørdag vil cruiseskip og utenlandske cruiseturister være godt synlige i bybildet. Til sammen ventes et par tusen cruisegjester til byen. 

Scroll til toppen