Endringer i cruiselisten

«Fridtjof Nansen» kansellerer alle anløp ut april etter grunnstøtingen tidligere i år. «Maud» kansellerer også flere anløp på slutten av 2022 grunnet endringer i seilingsruten. Heldigvis er det også kommet et nytt cruiseanløp på listen. 

«Fridtjof Nansen» pressebilde. Foto.Foto: MS «Fridtjof Nansen», Hurtigruten Group © (presse.hurtigruten.no/images/ms-fridtjof-nansen-svalbard-hgr-118201-8400-1463630).

Det ser dessverre ut til at førstegangsanløpet til verdens mest avanserte og miljøvennlige cruiseskip, «Fridtjof Nansen» fra Hurtigruten Expeditions, lar vente på seg. Hybriddrevne «Fridtjof Nansen» skulle anløpe Kristiansund allerede i 2020, men alle 6 anløpene ble kansellert da pandemien stengte ned store deler av reiselivet. 

Det planlagte anløpet 13. januar i år ble kansellert flere dager i forveien grunnet mye nedbør og sterk vind. Men allerede før skipet rakk å nå nordvestlandskysten grunnstøtte «Fridtjof Nansen» sør før Måløy natt til 12. januar og pådro seg omfattende skader i skroget. Fartøyet ligger nå i dokk i Florø før det skal videre til Green Yard Kleven i Ulsteinvik. Dette har ført til at rederiet har kansellert samtlige 7 anløp som var meldt inn i 2022. 

Maud legger om ruten

Ekspedisjonsskipet «Maud» fra samme rederi har også kansellert 4 planlagte anløp i oktober, november og desember. Agenten melder at dette skyldes en endring i seilingsruten, og at denne endringen skal gjøre at rutene for Hurtigruten sine ekspedisjonscruise i større grad skiller seg fra den ordinære kystruten. 

Nytt anløp av «Spirit of Adventure»

Saga Cruises hadde nylig førstegangsanløp med «Spirit of Adventure». Rederiet har vanligvis besøkt Kristiansund i vintersesong. Nå har skipet bestilt et nytt anløp i august. Skipet stod ferdig høsten 2020 og er et av rederiets to nye luksusskip skreddersydd for det britiske markedet. Rederiets målgruppe er reisende over 50 år. 

Her finner du oppdatert cruiseliste for Kristiansund og Nordmøre 2022

Flaskepost og sommerhilsen ☀️

05 juli 2024

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

«Christian Radich» ganger to i juli

02 juli 2024

Tradisjonen tro står Kristiansund på seilingsplanen til «Christian Radich» under seilasen Sea Norway. I år stopper seilskuten dessuten innom både på seilasen nordover og sørover. 

Overrekkelse av Miljøfyrtårn-diplom

27 juni 2024

Tidligere i år ble vi sertifisert som Miljøfyrtårn – en milepæl i vårt arbeid med klima, miljø og arbeidsmiljø. Nylig inviterte Kristiansund kommune til en høytidelig diplomoverrekkelse.

Scroll til toppen