«Havila Capella» på vei til Norge og Kristiansund

Det nye kystruteskipet «Havila Capella» forlot i går Tyrkia, og legger etter planen ut på jomfrutur fra Bergen 1. desember. Havila Kystruten skal sammen med Hurtigruten trafikkere den tradisjonsrike kystruten mellom Bergen og Kirkenes.

Foto: Havila Kystruten 

Etter flere forsinkelser kan Havila Kystruten nå melde om at de snart er klare for sitt første møte med norskekysten og de mange havnene som de skal innom på rundturen Bergen–Kirkenes–Bergen.

Avgang fra Bergen 1. desember betyr at skipet anløper Kristiansund for aller første gang natt til 3. desember i nordgående rute. Første anløp på dagtid blir sydgående rute lørdag 11. desember kl. 16.30. Det vil bli en liten markering denne ettermiddagen for å ønske selskapet og «Havila Capella» velkommen i trafikk.

Miljøvennlige skip
Havila Kystruten bygger til sammen fire nye, miljøvennlige skip som skal trafikkere kystruten, utstyr med verdens største batteripakker for å kunne seile støy- og utslippsfritt gjennom verdensarvfjorder, sårbar natur og inn og ut av havner. Det første skipet, «Havila Capella», er nå på vei til Norge. Det neste er planlagt levert i desember mens skip nummer tre og fire skal komme til sommeren 2022. Skipene har store lugarer, og et matkonsept og interiør som speiler norskekysten. Skipene er designet for at passasjerene skal få oppleve mest mulig av landskap og natur, skiftende vær og sesonger. 

Gjensyn med «Christian Radich»

01 juli 2022

Tirsdag 5. juli kommer «Christian Radich» til Kristiansund. Det er tredje året på rad at vi ønsker den ikoniske seilskuta velkommen. 

Cruiseskipet «Marina» til Kristiansund

30 juni 2022

Mandag 4. juli kommer nok et mellomstort cruiseskip på besøk. «Marina» fra Oceania Cruises skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 21.00. Lørdag 2. juli  blir det gjensyn med det mindre ekspedisjonscruiseskipet «World Explorer». 

To cruiseanløp denne uken

22 juni 2022

Kristiansund får denne uken besøk av to cruiseskip. Både torsdag og lørdag vil cruiseskip og utenlandske cruiseturister være godt synlige i bybildet. Til sammen ventes et par tusen cruisegjester til byen. 

Scroll til toppen