«Havila Capella» på vei til Norge og Kristiansund

Det nye kystruteskipet «Havila Capella» forlot i går Tyrkia, og legger etter planen ut på jomfrutur fra Bergen 1. desember. Havila Kystruten skal sammen med Hurtigruten trafikkere den tradisjonsrike kystruten mellom Bergen og Kirkenes.

Foto: Havila Kystruten 

Etter flere forsinkelser kan Havila Kystruten nå melde om at de snart er klare for sitt første møte med norskekysten og de mange havnene som de skal innom på rundturen Bergen–Kirkenes–Bergen.

Avgang fra Bergen 1. desember betyr at skipet anløper Kristiansund for aller første gang natt til 3. desember i nordgående rute. Første anløp på dagtid blir sydgående rute lørdag 11. desember kl. 16.30. Det vil bli en liten markering denne ettermiddagen for å ønske selskapet og «Havila Capella» velkommen i trafikk.

Miljøvennlige skip
Havila Kystruten bygger til sammen fire nye, miljøvennlige skip som skal trafikkere kystruten, utstyr med verdens største batteripakker for å kunne seile støy- og utslippsfritt gjennom verdensarvfjorder, sårbar natur og inn og ut av havner. Det første skipet, «Havila Capella», er nå på vei til Norge. Det neste er planlagt levert i desember mens skip nummer tre og fire skal komme til sommeren 2022. Skipene har store lugarer, og et matkonsept og interiør som speiler norskekysten. Skipene er designet for at passasjerene skal få oppleve mest mulig av landskap og natur, skiftende vær og sesonger. 

Ukentlige cruiseanløp i juli

08 juli 2022

Det er ventet flere cruiseskip til Kristiansund de neste ukene. Det blir flest tyske cruiseturister, men også britiske og amerikanske cruisepassasjerer kommer for å oppleve Nordmøre.

Gjensyn med «Christian Radich»

01 juli 2022

Tirsdag 5. juli kommer «Christian Radich» til Kristiansund. Det er tredje året på rad at vi ønsker den ikoniske seilskuta velkommen. 

Scroll til toppen