«Havnebris» på isbrytingsoppdrag

Vår nye havnebåt har nå vært på sitt første oppdrag med isbryting, og bestod med glans.

Tirsdag ettermiddag dro «Havnebris» på oppdrag i Surnadalsfjorden for å bryte opp is til MV «Norheim», som hadde gått til kai for lasting på morgenkvisten. Etter mange timers arbeid med gods, ønsket fartøyet hjelp med å kjøre opp isen før de skulle gå fra kai. Se vår videosnutt av isbryting nedenfor

– «Havnebris» er laget for å gå i is, og dette var en av grunnene til at valget falt på akkurat denne, når vi skulle anskaffe ny havnebåt i fjor. Nå har vi endelig fått testet kreftene og «Havnebris» leverte godt på oppdraget, sier ledende havneinspektør Bjørnar Eresvik.

Også mannskapet om bord «Norheim» var fornøyd med utført arbeid, noe dette bildet vi fikk tilsendt fra kapteinen er et bevis på. 

Mobilbilde av isbryting med teksten "Kristiansund havn tar ansvar" og to tommel opp (screenshot fra mobil)
Bilde: «Havnebris» in action. Screenshot av bilde tilsendt fra kapteinen om bord «Norheim». 

Islagt fjord med skip og isbryter. Foto.Bilde: «Havnebris» på oppdrag med isbryting, før «Norheim» kan forlate kaia. 

Islagt fjord sett fra styrhuset. Foto.Bilde: «Havnebris» fikk testet kreftene i Surnadalsfjorden. 

Video fra isbryting i Surnadalsfjorden (innebygd video fra vår Facebookside facebook.com/knhavn). 

Ny havneinspektør på plass

17 mars 2023

Christoffer Gården begynte som havneinspektør hos oss den 1. mars. –Varierte arbeidsdager, masse nytt å lære og kjekke kollegaer, oppsummer Christoffer de første to ukene.

«Bolette» med britiske cruisegjester

15 mars 2023

Nærmere 1 200 britiske cruiseturister inntar Kristiansund og Nordmøre på torsdag, når cruiseskipet «Bolette» fra Fred. Olsen Cruises kommer på sitt førstegangsanløp. Havna håper på rundt 20 000 cruisegjester totalt i løpet av året.

Vi søker økonomisjef

14 mars 2023

Vil du bli økonomisjef i et av Norges største havnedistrikt? Dette er en variert og spennende stilling med gode muligheter til å påvirke utviklingen i organisasjonen. 

Scroll til toppen