KNH støtter Kvernberget Opp

Steintrappene til toppen av Kvernberget i Kristiansund er en attraksjon for både innbyggere og tilreisende. KNH er med og støtter foreningen som står bak. – Dette er et flott tilbud også til cruisegjester og mannskap på fartøy. 

Nesten hele KNH-staben ble med på tur til toppen av Kvernberget (fra venstre: Knut Mostad, Svein Skomsøy, Erika Indergaard, Odd Arne Tranø, Bjørnar Eresvik, Silje Pedersen, Geir Kjønnøy og Birgitte Flatsetøy). 

Formålet til foreningen Kvernberget Opp er å bygge tursti med steintrapper til Kvernberget, for derigjennom å styrke folkehelsen som et bærekraftig lavterskeltilbud. Sherpaer fra Nepal startet arbeidet med å legge steinhellene høsten 2021, og jobber nå med å ferdigstille siste del av det som skal bli en rundtur.


Etter å ha gitt et økonomisk bidrag til foreningen, ønsket havnefogd Knut Mostad å ta med seg de ansatte i KNH på tur til Kvernberget for å se. Det er bygget flere rasteplasser underveis til toppen, og trappen er bred nok til at tre går i bredden.

Byens fineste utsiktspunkt

– Dette har blitt veldig bra! Det er kjekt å kunne gå tørrskodd til toppen av byens fineste utsiktspunkt, og det er ikke noen tvil om at arbeiderne er flinke til det de gjør. Steinen sklir inn i terrenget på en måte som at den alltid har ligget der, sier Odd Arne Tranø, driftssjef i KNH.

Tranø har gått stort sett daglig til toppen av Kvernberget i flere år, og mener at bruken har økt enormt i takt med at trappetrinnene er kommet på plass.

– Det er ikke tvil om at trappene bidrar til at flere kommer seg ut på tur, og det er kjempebra. Her møter man folk i alle aldre og all slags form, sier Tranø.

Turistattraksjon

Tiltaket er positivt både for byens innbyggere og tilreisende. 

– Steintrappene gjør at Kvernberget blir mye mer tilgjengelig og er også et flott tilbud både til cruisegjester og mannskap på fartøy som ligger i Kristiansund. Vi begynte å selge inn dette til cruiserederiene allerede i fjor høst, sier markedsansvarlig Erika Indergaard, som håper at noen etter hvert vil prøve ut tilbudet.

– Det er ikke noe å utsette på utsikten! Panorama i alle retninger med hav, fjord og fjell, skryter Silje Pedersen, som jobber med regnskap og merkantile tjenester.


Bærekraftsmål

På toppen ble det delt ut drikkeflasker med firmalogo til deltakerne.

– God helse hos våre ansatte er en viktig forutsetning for at vi skal kunne levere gode og trygge tjenester til våre brukere, og bidra til oppnåelse av bærekraftsmålene. Dette inngår som en del av vår plan for miljø og bærekraft. Hverdagstrim kan bidra til bedre helse, redusert sykefravær og sørge for at våre ansatte yter bedre og lengre på sikt, sier havnefogd Knut Mostad.

– Det er kjekt å gjøre noe sammen utenom kontoret. Vi har hatt en flott tur og dette frister til gjentakelse, sier havneinspektør Bjørnar Eresvik.


Vil du bidra?

Kvernberget Opp trenger fortsatt økonomisk støtte for å fullfinansiere prosjektet. Har du eller din bedrift også lyst til å gi et bidrag? Vipps til 650000 eller konto 4040.20.39304.

Annonse for Kvernberget Opp med Vippsnummer 650000

Rekordmange cruiseanløp i 2022

23 november 2022

Cruiseåret 2022 er ferdig og vi har oppsummert sesongen. Antallet anløp er rekordhøyt og nærmere 14 500 cruisegjester har besøkt Nordmøre i år. 

Vi har ledige lokaler til leie

18 november 2022

Trenger dere lokaler til kontor eller næringsvirksomhet, lager eller bakareal? Vi har ledige lokaler og areal, og tar gjerne en uforpliktende prat om mulighetene. 

Christoffer blir vår nye havneinspektør

11 november 2022

Det var stor interesse da vi lyste ut ledig stilling i KNH tidligere i høst. Stillingen som driftsleder ble besatt ved internt opprykk, og vi har nå avsluttet prosessen med rekruttering av ny havneinspektør. Vi er glade for at Christoffer Gården har takket ja til å jobbe sammen med oss fra mars neste år.

Scroll til toppen