KNH støtter redningsskøyta «Erik Bye»

Ved å støtte vår lokale redningsskøyta, tar vi aktivt samfunnsansvar i nærmiljøet – og er med på å redde liv.

Rednignsskøyta Erik Bye

RS 113 «Erik Bye» er en av Redningsselskapets største redningsskøyter, og har vært i operativ tjeneste siden 1997. Redningsskøyta ble finansiert gjennom en landsomfattende innsamlingsaksjon.

Redder liv

Gjennom Redningsselskapet sin aksjon «Nautisk mil» er KNH med og gjør kysten tryggere for lokalbefolkningen, og ikke minst redde liv når uhellet er ute. På Redningsselskapet sine nettsider kan vi lese at «Erik Bye» så langt i 2021 har reddet 1 liv, assistert 23 fartøy og 93 personer.

Siden registrering av disse tallene begynte i 2001, har «Erik Bye» reddet 23 liv, assistert 2226 fartøy og 8014 personer! Tidligere i høst kom «Sjøvekteren» inn som støttefartøy til «Erik Bye». RS808 «Sjøvekteren» er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

Nautiske mil

Nautisk mil-støtten går til å finansiere drift, utrustning, base, kurs og opplæring for de som bemanner skøyta. Det koster rundt 500 kr å drifte en skøyte i én nautisk mil. Over 2000 bedrifter er med på Nautisk mil. Vil du eller din bedrift også kjøpe nautiske mil, kan dere gjøre det her.

Gjensyn med «Christian Radich»

01 juli 2022

Tirsdag 5. juli kommer «Christian Radich» til Kristiansund. Det er tredje året på rad at vi ønsker den ikoniske seilskuta velkommen. 

Cruiseskipet «Marina» til Kristiansund

30 juni 2022

Mandag 4. juli kommer nok et mellomstort cruiseskip på besøk. «Marina» fra Oceania Cruises skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 21.00. Lørdag 2. juli  blir det gjensyn med det mindre ekspedisjonscruiseskipet «World Explorer». 

To cruiseanløp denne uken

22 juni 2022

Kristiansund får denne uken besøk av to cruiseskip. Både torsdag og lørdag vil cruiseskip og utenlandske cruiseturister være godt synlige i bybildet. Til sammen ventes et par tusen cruisegjester til byen. 

Scroll til toppen