KNH støtter redningsskøyta «Erik Bye»

Ved å støtte vår lokale redningsskøyta, tar vi aktivt samfunnsansvar i nærmiljøet – og er med på å redde liv.

Redningsskøyta «Erik Bye» i Kristiansund. Foto.

RS 113 «Erik Bye» er en av Redningsselskapets største redningsskøyter, og har vært i operativ tjeneste siden 1997. Redningsskøyta ble finansiert gjennom en landsomfattende innsamlingsaksjon.

Redder liv

Gjennom Redningsselskapet sin aksjon «Nautisk mil» er KNH med og gjør kysten tryggere for lokalbefolkningen, og ikke minst redde liv når uhellet er ute. På Redningsselskapet sine nettsider kan vi lese at «Erik Bye» så langt i 2021 har reddet 1 liv, assistert 23 fartøy og 93 personer.

Siden registrering av disse tallene begynte i 2001, har «Erik Bye» reddet 23 liv, assistert 2226 fartøy og 8014 personer! Tidligere i høst kom «Sjøvekteren» inn som støttefartøy til «Erik Bye». RS808 «Sjøvekteren» er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

Nautiske mil

Nautisk mil-støtten går til å finansiere drift, utrustning, base, kurs og opplæring for de som bemanner skøyta. Det koster rundt 500 kr å drifte en skøyte i én nautisk mil. Over 2000 bedrifter er med på Nautisk mil. Vil du eller din bedrift også kjøpe nautiske mil, kan dere gjøre det her.

Nå er Smøla godkjent for cruiseanløp

16 mai 2023

En helt ny og ISPS-godkjent flytebrygge står klar på Dyrnes til å ta imot gjester fra fem cruiseanløp den kommende sesongen. Lørdag kommer årets første cruiseskip til øya.

Tilbakeblikk på 2022

21 april 2023

I årsmeldingen for 2022 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på året som har gått. Etter to år preget av covid-19, stram økonomistyring og fokus på planverk, rammedokumenter og rutiner, ble 2022 et år med mer ordinær drift og investeringer.

Enighet rundt Hitra Kysthavn

12 april 2023

KNH og Trondheim Havn er enige om salg av Hitra Kysthavn for 36 millioner kroner. – Dette gir oss handlingsrom for investeringer i andre utviklingsprosjekter i havnedistriktet, sier havnefogd Knut Mostad.

Scroll til toppen