KNH støtter redningsskøyta «Erik Bye»

Ved å støtte vår lokale redningsskøyta, tar vi aktivt samfunnsansvar i nærmiljøet – og er med på å redde liv.

Redningsskøyta «Erik Bye» i Kristiansund. Foto.

RS 113 «Erik Bye» er en av Redningsselskapets største redningsskøyter, og har vært i operativ tjeneste siden 1997. Redningsskøyta ble finansiert gjennom en landsomfattende innsamlingsaksjon.

Redder liv

Gjennom Redningsselskapet sin aksjon «Nautisk mil» er KNH med og gjør kysten tryggere for lokalbefolkningen, og ikke minst redde liv når uhellet er ute. På Redningsselskapet sine nettsider kan vi lese at «Erik Bye» så langt i 2021 har reddet 1 liv, assistert 23 fartøy og 93 personer.

Siden registrering av disse tallene begynte i 2001, har «Erik Bye» reddet 23 liv, assistert 2226 fartøy og 8014 personer! Tidligere i høst kom «Sjøvekteren» inn som støttefartøy til «Erik Bye». RS808 «Sjøvekteren» er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

Nautiske mil

Nautisk mil-støtten går til å finansiere drift, utrustning, base, kurs og opplæring for de som bemanner skøyta. Det koster rundt 500 kr å drifte en skøyte i én nautisk mil. Over 2000 bedrifter er med på Nautisk mil. Vil du eller din bedrift også kjøpe nautiske mil, kan dere gjøre det her.

Ledige lokaler ved Campus

15 august 2023

I vårt næringsbygg på Devoldholmen har vi ledige lokaler til kontor eller annen næringsvirksomhet. God standard, kort vei til alt og nærmeste nabo med Campus når dette står ferdig høsten 2024. 

Flaskepost og sommerhilsen fra KNH

07 juli 2023

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Millionstøtte til kaiutbygging på Smøla

06 juli 2023

Kystverket har innvilget KNH støtte på 6 millioner kroner til kaiutbygging ved Vikan Havneterminal på Smøla, som en del av tilskuddsordningen for effektive og miljøvennlige havner. – En gledens dag, sier havnefogd Knut Mostad. 

Scroll til toppen