Båtens og Havnas dag:

Lørdag blir det liv og røre på havna

Havnebassenget og kaia fylles med båter i alle størrelser og fasonger under Båtens og Havnas dag på lørdag. På land blir det stands og aktiviteter for både små og store.

Bilde fra tidligere arrangement Båtens og Havnas dag. Foto.

Bak arrangementet står Kristiansund og Nordmøre Havn, Kristiansund Småbåtlag og Gamle Kripos.
Last ned program for dagen

– Vi er glade for å ha fått med oss mange ulike aktører som stiller med aktiviteter på vann og på land. Dette blir garantert en kjekk dag for både små og store, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Hvis vindforholdene ligger til rette, vil Kristiansunds seilforening tyvstarte med regatta klokken 10.30. Ordfører Kjell Neergaard står for den offisielle åpningen på Rådhusbalkongen klokken 11. Ballaklava shantykor står for underholdningen. 

Variert program

Det blir et variert program utover ettermiddagen. Hele området fra Brasseriet til Devoldholmen blir tatt i bruk. Seilmiljøet vil ha base ved Storkaia gjestebrygga. Her blir det både storbåter, sniper og joller, med mulighet for å prøve seg på seiling. Her kan man også se nordmørske geitbåter.

Ved Fisketrappa vil dykkerklubben vise frem hobbyen sin og utstyr de bruker ved dykking. Langs Vågekaia og på Nordmørskaia vil en rekke ulike fartøy ligge til kai og ønske publikum velkommen om bord.

– Dette er en super anledning for barn og unge til å bli fortrolig med sjø, båtliv og maritim næring. De aller minste får prøve seg i Elias-båten, mens de litt eldre barna kan prøve seg i jolle eller snipe. Det blir også mulig å komme om bord på en rekke ulike typer båter, alt fra arbeidsbåter for havbruksnæringen, dykkerbåt, redningsskøyta, brannbåten og gamle fiskeskøyter, sier Indergaard.

I Vågeveien blir det stands og informasjon fra lokale organisasjoner. Odd W. Williamsen holder gratis lokalhistorisk foredrag hos Skipsfartshistorisk Selskap med tema «Campustomta, Fosna gård og Myhlenportene».

For de som liker veteranfartøy så blir det defilering med medlemmer i Mellemværftet Fartøyvernforening. Flere av båtene som skal vise seg frem er over 100 år.

Ved Nordmørskaia rigger Kristiansund Eventtjenester opp «Barnas sone» med hoppeslott og annet gøy for barna. Hit kommer også NEAS med lykkehjul og RS Ung med Elias-båten. For de med skapertrang arrangerer Bjørnådal arkitektstudio arkitekturkonkurranse og familieverksted med tema «Lag den kuleste husbåten». På Innlandet blir det bryggemarked.

Ta Sundbåten

Vågekaia vil bli stengt for biltrafikk under arrangementet. Det oppfordres til å ta Sundbåten, buss, sykle eller gå til sentrum.  

– Kommer man med bil er det gratis parkering på Devoldholmen, på plassen foran Nordmørsterminalen og langs gjerdet inn til havneområdet, sier Arve Strømman i Gamle Kripos.

– Vi håper at båtfolk fra hele regionen vil ta turen til Kristiansund denne lørdagen. Båtfolket kan gjerne benytte seg av Småbåtlagets gjestebrygga ved Kranaskjæret, eller finne en ledig plass langs Vågekaia, sier leder i Kristiansund Småbåtlag Roger Solli-Sæther.

Komme seg hit: Vi oppfordrer flest mulig til å gå, sykle eller benytte seg av gratis Sundbåt for å komme seg til/fra byen. Første avgang fra Kirklandet kl. 09.20.

Holdeplass for rutebuss: Vågekaia er stengt i tidsrommet 10.00-16.00 og busstrafikken blir omdirigert. Holdeplassen ved Rådhusplassen vil være stengt i begge retninger. Vi ber reisende om å bruke holdeplassene ved Kristiansund trafikkterminal, Nergata (påstigende) og Kongens plass (avstigende).

Parker gratis på Devoldholmen: Kommer du med bil, er det gratis parkering følgende steder på Devoldholmen lørdag 11. juni:

  • Plassen foran Nordmørsterminalen (kontorbygget) 
  • Plassen bak Campus-utbyggingen (foran tidligere Svensson Chips) 

WC: Det blir satt opp portabelt toalett fra Lunvik ved Mørekaia/Devoldholmen. 

Nytt medlem i havnestyret

19 april 2024

Gunn Eva Vatn (Tingvoll) er valgt inn som nytt styremedlem i KNH. Sigrid Hanssen (Hitra) går ut av styret. 

Tilbakeblikk på 2023

18 april 2024

I årsmeldingen for 2023 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på året som har gått. Det har kort oppsummert vært et bra, morsomt og produktivt år. 

Scroll til toppen