Markerte førstegangsanløpet til «Amera»

Tidligere i sommer hadde vi besøk av cruiseskipet «Amera» fra det tyske rederiet Phoenix Reisen. 

Kollasje med plakettutveksling og cruiseskip. Foto.Jan Olav Bjerkestrand fra KNH utvekslet crest med kaptein Martin Rittig om bord «Amera». 

Det var første gang at skipet anløpte Kristiansund under navnet «Amera», og dette ble markert med en plakettseremoni. Jan Olav Bjerkestrand representerte KNH i møtet med kaptein Martin Rittig. Vi takker for en hyggelig stund om bord!

«Amera» anløpte Kristiansund klokken 08.00 og lå på Storkaia frem til 12.30. Skipet hadde 751 tysktalende gjester om bord, og mange av disse dro på tur til Atlanterhavsveien og Kvernes stavkirke. 

«Amera» ble en del av flåten til Phoenix Reisen i 2019. Skipet ble bygget i 1988 som «Royal Viking Sun», og har senere seilt for flere ulike rederi og under ulike navn, sist som «Prinsendam» for Holland America Line. Skipet er 205 meter og 39 000 bruttotonn, og har kapasitet til 835 passasjerer. Det ble oppgradert i 2019 før det begynte å seile for Phoenix Reisen. 

Den 18. oktober har Phoenix Reisen planlagt et nytt anløp til Kristiansund, denne gang med cruiseskipet «Amadea». 

Miniatyrmodell av cruiseskipet «Amera». Foto.

Nytt medlem i havnestyret

19 april 2024

Gunn Eva Vatn (Tingvoll) er valgt inn som nytt styremedlem i KNH. Sigrid Hanssen (Hitra) går ut av styret. 

Tilbakeblikk på 2023

18 april 2024

I årsmeldingen for 2023 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på året som har gått. Det har kort oppsummert vært et bra, morsomt og produktivt år. 

Scroll til toppen