Markerte førstegangsanløpet til «Amera»

Tidligere i sommer hadde vi besøk av cruiseskipet «Amera» fra det tyske rederiet Phoenix Reisen. 

Jan Olav Bjerkestrand fra KNH utvekslet crest med kaptein Martin Rittig om bord «Amera». 

Det var første gang at skipet anløpte Kristiansund under navnet «Amera», og dette ble markert med en plakettseremoni. Jan Olav Bjerkestrand representerte KNH i møtet med kaptein Martin Rittig. Vi takker for en hyggelig stund om bord!

«Amera» anløpte Kristiansund klokken 08.00 og lå på Storkaia frem til 12.30. Skipet hadde 751 tysktalende gjester om bord, og mange av disse dro på tur til Atlanterhavsveien og Kvernes stavkirke. 

«Amera» ble en del av flåten til Phoenix Reisen i 2019. Skipet ble bygget i 1988 som «Royal Viking Sun», og har senere seilt for flere ulike rederi og under ulike navn, sist som «Prinsendam» for Holland America Line. Skipet er 205 meter og 39 000 bruttotonn, og har kapasitet til 835 passasjerer. Det ble oppgradert i 2019 før det begynte å seile for Phoenix Reisen. 

Den 18. oktober har Phoenix Reisen planlagt et nytt anløp til Kristiansund, denne gang med cruiseskipet «Amadea». 

Rekordmange cruiseanløp i 2022

23 november 2022

Cruiseåret 2022 er ferdig og vi har oppsummert sesongen. Antallet anløp er rekordhøyt og nærmere 14 500 cruisegjester har besøkt Nordmøre i år. 

Vi har ledige lokaler til leie

18 november 2022

Trenger dere lokaler til kontor eller næringsvirksomhet, lager eller bakareal? Vi har ledige lokaler og areal, og tar gjerne en uforpliktende prat om mulighetene. 

Christoffer blir vår nye havneinspektør

11 november 2022

Det var stor interesse da vi lyste ut ledig stilling i KNH tidligere i høst. Stillingen som driftsleder ble besatt ved internt opprykk, og vi har nå avsluttet prosessen med rekruttering av ny havneinspektør. Vi er glade for at Christoffer Gården har takket ja til å jobbe sammen med oss fra mars neste år.

Scroll til toppen