Nå starter cruisesommeren

Lørdag morgen anløper det eksklusive ekspedisjonscruiseskipet «World Voyager» Kristiansund. Dette er starten på årets hovedsesong for cruise. 

Cruiseskipet «World Voyager» til kai i Kristiansund. Foto.
«World Voyager» har meldt inn tre anløp til Kristiansund i sommer. Bildet er fra anløpet i august i fjor, da skipet besøkte Kristiansund for aller første gang. 

«World Voyager» skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 14.00. Skipet er 126 m og tar maksimalt 200 gjester Det er det tyske rederiet Nicko Cruises som opererer skipet. På denne seilasen fra Hamburg er det rundt 100 tyske gjester, og et omtrent like stort mannskap, om bord. Skipet kommer fra Geiranger og skal videre til Reine i Lofoten.

Kvernes stavkirke er blant severdighetene som står på rederiets utfluktsprogram under oppholdet på Nordmøre. Driftsansvarlig Ann Kristin Sørvik forteller at de venter to grupper med cruisegjester lørdag formiddag. 

Hovedsesong

– Nå starter cruisesesongen for alvor, og vi forventer rundt 20 anløp i hovedsesongen mai til september. Vi har fått en del kanselleringer, men også noen nye anløp, og det kan bli flere endringer fremover, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

 «World Voyager» har meldt inn ytterligere to anløp til Kristiansund i 2022, nærmere bestemt 15. juni og 1. august.

Oppdatert cruiseliste for 2022 finner du på våre nettsider. 

Over 20 000 cruisegjester besøkte Nordmøre

03 desember 2025

Til sammen 24 cruiseskip med 20 209 gjester om bord anløpte regionen i 2025, en økning på 25 prosent fra året før. Vi må helt tilbake til 2015 for tilsvarende passasjertall.

Havnerådsmøte 10. desember 2025

01 desember 2025

Det er kalt inn til møte i representantskapet (havnerådet). På agendaen står blant annet budsjett og økonomiplan 2026–2029.

Mathias på plass hos havnevakta

20 november 2025

Vår nye havneinspektør Mathias Holsen håndterer grov sjø og store skip uten problemer, men har fått høre at han i en alder av 25 år fortsatt ikke er helt venn med å bruke ostehøvel. Heldigvis har vi ferdigskivet ost på lunsjbordet.

Scroll til toppen