Nå starter cruisesommeren

Lørdag morgen anløper det eksklusive ekspedisjonscruiseskipet «World Voyager» Kristiansund. Dette er starten på årets hovedsesong for cruise. 

Cruiseskipet «World Voyager» til kai i Kristiansund. Foto.
«World Voyager» har meldt inn tre anløp til Kristiansund i sommer. Bildet er fra anløpet i august i fjor, da skipet besøkte Kristiansund for aller første gang. 

«World Voyager» skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 14.00. Skipet er 126 m og tar maksimalt 200 gjester Det er det tyske rederiet Nicko Cruises som opererer skipet. På denne seilasen fra Hamburg er det rundt 100 tyske gjester, og et omtrent like stort mannskap, om bord. Skipet kommer fra Geiranger og skal videre til Reine i Lofoten.

Kvernes stavkirke er blant severdighetene som står på rederiets utfluktsprogram under oppholdet på Nordmøre. Driftsansvarlig Ann Kristin Sørvik forteller at de venter to grupper med cruisegjester lørdag formiddag. 

Hovedsesong

– Nå starter cruisesesongen for alvor, og vi forventer rundt 20 anløp i hovedsesongen mai til september. Vi har fått en del kanselleringer, men også noen nye anløp, og det kan bli flere endringer fremover, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

 «World Voyager» har meldt inn ytterligere to anløp til Kristiansund i 2022, nærmere bestemt 15. juni og 1. august.

Oppdatert cruiseliste for 2022 finner du på våre nettsider. 

Havnerådsmøte 12. desember 2023

16 november 2023

Neste møte i havnerådet avholdes tirsdag 12. desember 2023. Her finner du mer informasjon om møtet og saksunderlag. 

Straks i mål i Kaibakken 1

06 oktober 2023

Oppgradering av Kaibakken 1 har vært et av våre viktigste prosjekter inneværende år. Leietaker Grieg Connect har allerede flyttet inn i fjerde etasje, mens tredje etasje er ledig for utleie. 

Scroll til toppen