Nå starter cruisesommeren

Lørdag morgen anløper det eksklusive ekspedisjonscruiseskipet «World Voyager» Kristiansund. Dette er starten på årets hovedsesong for cruise. 

Cruiseskipet «World Voyager» til kai i Kristiansund. Foto.
«World Voyager» har meldt inn tre anløp til Kristiansund i sommer. Bildet er fra anløpet i august i fjor, da skipet besøkte Kristiansund for aller første gang. 

«World Voyager» skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 14.00. Skipet er 126 m og tar maksimalt 200 gjester Det er det tyske rederiet Nicko Cruises som opererer skipet. På denne seilasen fra Hamburg er det rundt 100 tyske gjester, og et omtrent like stort mannskap, om bord. Skipet kommer fra Geiranger og skal videre til Reine i Lofoten.

Kvernes stavkirke er blant severdighetene som står på rederiets utfluktsprogram under oppholdet på Nordmøre. Driftsansvarlig Ann Kristin Sørvik forteller at de venter to grupper med cruisegjester lørdag formiddag. 

Hovedsesong

– Nå starter cruisesesongen for alvor, og vi forventer rundt 20 anløp i hovedsesongen mai til september. Vi har fått en del kanselleringer, men også noen nye anløp, og det kan bli flere endringer fremover, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

 «World Voyager» har meldt inn ytterligere to anløp til Kristiansund i 2022, nærmere bestemt 15. juni og 1. august.

Oppdatert cruiseliste for 2022 finner du på våre nettsider. 

Gir en halv million i støtte til PCR-lab

17 januar 2024

Havnerådet i KNH vedtok i dag å gi 500 000 kroner til et felles laboratorium på Campus Kristiansund. – Flotte nyheter som vil styrke Campus sin nettverksrolle, skape kompetanseheving på tvers og bidra til ny aktivitet og utvikling ved Campus, sier prosjektleder Roland Mauseth i Campus Kristiansund. 

Flaskepost og julehilsen fra KNH

19 desember 2023

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Anmoder om å benytte Markussundet

19 desember 2023

I påvente av forsterkingstiltak av Sørsundbrua, anmoder vi større fartøy om å benytte Markussundet ved anløp/avgang Kristiansund indre havn.

Scroll til toppen