Nå starter cruisesommeren

Lørdag morgen anløper det eksklusive ekspedisjonscruiseskipet «World Voyager» Kristiansund. Dette er starten på årets hovedsesong for cruise. 


«World Voyager» har meldt inn tre anløp til Kristiansund i sommer. Bildet er fra anløpet i august i fjor, da skipet besøkte Kristiansund for aller første gang. 

«World Voyager» skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 14.00. Skipet er 126 m og tar maksimalt 200 gjester Det er det tyske rederiet Nicko Cruises som opererer skipet. På denne seilasen fra Hamburg er det rundt 100 tyske gjester, og et omtrent like stort mannskap, om bord. Skipet kommer fra Geiranger og skal videre til Reine i Lofoten.

Kvernes stavkirke er blant severdighetene som står på rederiets utfluktsprogram under oppholdet på Nordmøre. Driftsansvarlig Ann Kristin Sørvik forteller at de venter to grupper med cruisegjester lørdag formiddag. 

Hovedsesong
– Nå starter cruisesesongen for alvor, og vi forventer rundt 20 anløp i hovedsesongen mai til september. Vi har fått en del kanselleringer, men også noen nye anløp, og det kan bli flere endringer fremover, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

 «World Voyager» har meldt inn ytterligere to anløp til Kristiansund i 2022, nærmere bestemt 15. juni og 1. august.

Oppdatert cruiseliste for 2022 finner du på våre nettsider. 

Gjensyn med «Christian Radich»

01 juli 2022

Tirsdag 5. juli kommer «Christian Radich» til Kristiansund. Det er tredje året på rad at vi ønsker den ikoniske seilskuta velkommen. 

Cruiseskipet «Marina» til Kristiansund

30 juni 2022

Mandag 4. juli kommer nok et mellomstort cruiseskip på besøk. «Marina» fra Oceania Cruises skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 21.00. Lørdag 2. juli  blir det gjensyn med det mindre ekspedisjonscruiseskipet «World Explorer». 

To cruiseanløp denne uken

22 juni 2022

Kristiansund får denne uken besøk av to cruiseskip. Både torsdag og lørdag vil cruiseskip og utenlandske cruiseturister være godt synlige i bybildet. Til sammen ventes et par tusen cruisegjester til byen. 

Scroll til toppen