Ny havneinspektør på plass

Christoffer Gården begynte som havneinspektør hos oss den 1. mars. – Varierte arbeidsdager, masse nytt å lære og kjekke kollegaer, oppsummer Christoffer de første to ukene.

Mann i arbeidsklær måker snø på kai. Foto.Bilde: Jobben som havneinspektør innebærer varierte arbeidsdager. Måking av snø på kai for å sikre trygge forhold for fartøy, mannskap og andre som ferdes på kaia, har det blitt en del av den siste uken. 

Etter mange år på sjøen ser han frem til nye utfordringer, og muligheten for å bruke sin erfaring fra den maritime bransjen i en landbasert jobb. Som havneinspektør har han en viktig rolle i den daglige samhandlingen med havnens brukere.

– Jeg har blitt tatt godt imot både av mine nye kollegaer og brukerne. Det er utrolig mye å sette seg inn i, spesielt når det gjelder havnedataverktøyene vi bruker til daglig. Det har blitt noen timer foran PC … I tillegg har jeg vært med på praktisk arbeid med fortøyning, landstrømstilkobling og annet. I går var vi med arbeidsbåten «Havnebris» i Surnadal for å bryte is. Så det er varierte arbeidsdager! Jeg trives godt allerede og ser frem til å bidra til det høye servicenivået som KNH er kjent for blant brukerne, sier Christoffer.

Christoffer kommer fra jobben som skipper på RS «Erik Bye». Han har vært stasjonert i Kristiansund siden juni 2020, og har derfor god kjennskap til havnene i regionen. Han har også erfaring som dekkskadett og styrmann i Gulf Offshore, og har en periode jobbet som fisker i familiebedriften Kåre Gården og Sønner på Averøy.

Stor interesse

Stillingen som havneinspektør ble lyst ut i fjor høst, og interessen var stor. Det kom inn over 40 søknader og det var mange godt kvalifiserte kandidater å velge i. Vi så etter en person med maritim/nautisk utdanning og som i tillegg er praktisk anlagt, da jobben som havneinspektør også innebærer å delta på fysisk arbeid med drift og vedlikehold ved våre anlegg.

– Vi er veldig fornøyde med ansettelsen av Christoffer, og er sikre på at hans bakgrunn, kompetanse og personlighet vil styrke selskapet ytterligere, sier havnefogd Knut Mostad.

Interne opprykk

Nyansettelsen av Christoffer er en følge av interne endringer i havneselskapet. Svein Skomsøy overtar som driftssjef når Odd Arne Tranø blir pensjonist etter lang og tro tjeneste i KNH. Samtidig har havneinspektør Bjørnar Eresvik rykket opp til ledende havneinspektør, og skal jobbe tett sammen med Christoffer på havnevakta.

Tranø forlater imidlertid ikke havnekontoret for godt. Han kommer nemlig til å være tilkallingsvikar på havnevakta.

– Vi er helt avhengig av å ha kompetente tilkallingsvikarer på havnevakta for å få turnuskabalen til å gå opp. Vi er glade for at Tranø, med sin lange erfaring, vil bidra til å opprettholde vårt fokus på å tilby en trygg og sikker havn, yte god service og ha fornøyde havnebrukere, sier Mostad.

«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

27 mai 2024

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Scroll til toppen