Cruiseanløp «Sirena»

Nytt førstegangsanløp til Kristiansund

Fredag morgen anløpte cruiseskipet «Sirena» fra amerikanske Oceania Cruises. Skipets første besøk i Kristiansund ble markert på Storkaia. 

Havnefogd Knut Mostad og kaptein Atanas Georgiev Kostadinov på cruiseskipet «Sirena» håndhilser og utveksler plakett. Foto.
Havnefogd Knut Mostad og kaptein Atanas Georgiev Kostadinov på cruiseskipet «Sirena» utvekslet plakett på Storkaia. 

I god tid før klokken 08.00 var «Sirena» ferdig fortøyd på Storkaia, hvor hun skal ligge frem til klokken 18. Om bord er drøyt 500 cruisepassasjerer, hovedsakelig amerikanere, og et mannskap på nærmere 400. Sirena kom seilende fra Måløy og skal videre til blant annet Nordkapp og Lofoten.

Det var hektisk aktivitet på kaia fredag morgen. En rekke busser tok med passasjerer til Atlanterhavsveien, Kvernes stavkirke og Bergtatt. I tillegg var det to grupper som skulle på guidet byvandring.

Mange gjester benyttet også anledningen til å oppdage byen på egen hånd. Med kart i hånda tok de beina fatt eller ble med Sundbåten for å se mer av byen. Om ettermiddagen var det enda en runde med bussavganger til Averøy. 

Plakett

I anledning skipets førstegangsanløp møttes havnefogd Knut Mostad og kaptein Atanas Georgiev Kostadinov på kaia for å utveksle plakett. Kaptein Kostadinov skrøt av både Kristiansund som destinasjon, havnas fasiliteter og tjenestene som ble levert til skipet. 

Oceania Cruises er et rederi i det øvre premiumsjiktet, kjent for høyt fokus på mat og god service. «Sirena» er et av rederiets fire mindre skip med kapasitet til 684 passasjerer, mens «Marina», som var i Kristiansund tidligere i sommer, tar opptil 1 250 passasjerer.

Cruiseskipet «Sirena» i Kristiansund havn. Foto.

Ledige lokaler ved Campus

15 august 2023

I vårt næringsbygg på Devoldholmen har vi ledige lokaler til kontor eller annen næringsvirksomhet. God standard, kort vei til alt og nærmeste nabo med Campus når dette står ferdig høsten 2024. 

Flaskepost og sommerhilsen fra KNH

07 juli 2023

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Millionstøtte til kaiutbygging på Smøla

06 juli 2023

Kystverket har innvilget KNH støtte på 6 millioner kroner til kaiutbygging ved Vikan Havneterminal på Smøla, som en del av tilskuddsordningen for effektive og miljøvennlige havner. – En gledens dag, sier havnefogd Knut Mostad. 

Scroll til toppen