Cruiseanløp «Sirena»

Nytt førstegangsanløp til Kristiansund

Fredag morgen anløpte cruiseskipet «Sirena» fra amerikanske Oceania Cruises. Skipets første besøk i Kristiansund ble markert på Storkaia. 

Havnefogd Knut Mostad og kaptein Atanas Georgiev Kostadinov på cruiseskipet «Sirena» håndhilser og utveksler plakett. Foto.
Havnefogd Knut Mostad og kaptein Atanas Georgiev Kostadinov på cruiseskipet «Sirena» utvekslet plakett på Storkaia. 

I god tid før klokken 08.00 var «Sirena» ferdig fortøyd på Storkaia, hvor hun skal ligge frem til klokken 18. Om bord er drøyt 500 cruisepassasjerer, hovedsakelig amerikanere, og et mannskap på nærmere 400. Sirena kom seilende fra Måløy og skal videre til blant annet Nordkapp og Lofoten.

Det var hektisk aktivitet på kaia fredag morgen. En rekke busser tok med passasjerer til Atlanterhavsveien, Kvernes stavkirke og Bergtatt. I tillegg var det to grupper som skulle på guidet byvandring.

Mange gjester benyttet også anledningen til å oppdage byen på egen hånd. Med kart i hånda tok de beina fatt eller ble med Sundbåten for å se mer av byen. Om ettermiddagen var det enda en runde med bussavganger til Averøy. 

Plakett

I anledning skipets førstegangsanløp møttes havnefogd Knut Mostad og kaptein Atanas Georgiev Kostadinov på kaia for å utveksle plakett. Kaptein Kostadinov skrøt av både Kristiansund som destinasjon, havnas fasiliteter og tjenestene som ble levert til skipet. 

Oceania Cruises er et rederi i det øvre premiumsjiktet, kjent for høyt fokus på mat og god service. «Sirena» er et av rederiets fire mindre skip med kapasitet til 684 passasjerer, mens «Marina», som var i Kristiansund tidligere i sommer, tar opptil 1 250 passasjerer.

Cruiseskipet «Sirena» i Kristiansund havn. Foto.

«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

27 mai 2024

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Scroll til toppen