Ønsker «Havila Castor» velkommen

Fredag 20. mai blir det markering av førstegangsanløp for Havila Kystruten sitt nye kystruteskip «Havila Castor», det andre av verdens mest miljøvennlige passasjerskip. 

Pressefoto «Havila Castor». Foto.Foto: Havila Kystruten 

Havila Kystrutens andre skip, «Havila Castor», la tirsdag forrige uke ut på sin jomfruseilas på den klassiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes. 

Skipet anløpte Kristiansund i nordgående rute natt til torsdag, og denne uken får vi se skipet også i dagslys i sørgående rute. 

Markering

Fredag 20. mai kl. 16.30 skal «Havila Castor» klappe til kai på Devoldholmen. Det vil bli en markering på kaia denne ettermiddagen med utveskling av plakett. Representanter fra KNH deltar sammen med destinasjonsselskapet Visit Nordvest.

Miljøvennlig 

«Havila Castor» er identisk med søsterskipet «Havila Capella» som ble satt i drift i desember 2021. Skipene har en kraftig batteripakke på 6,1 megawattimer(MWh), og går i tillegg på naturgass (LNG). Kombinasjonen gir en vesentlig reduksjon i utslipp av CO2 og NOX. 

Havila Kystruten skal ha ytterligere to skip i drift på kystruten, som de trafikkerer sammen med Hurtigruten. 

«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

27 mai 2024

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Scroll til toppen