Ønsker «Havila Castor» velkommen

Fredag 20. mai blir det markering av førstegangsanløp for Havila Kystruten sitt nye kystruteskip «Havila Castor», det andre av verdens mest miljøvennlige passasjerskip. 

Pressefoto «Havila Castor». Foto.Foto: Havila Kystruten 

Havila Kystrutens andre skip, «Havila Castor», la tirsdag forrige uke ut på sin jomfruseilas på den klassiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes. 

Skipet anløpte Kristiansund i nordgående rute natt til torsdag, og denne uken får vi se skipet også i dagslys i sørgående rute. 

Markering

Fredag 20. mai kl. 16.30 skal «Havila Castor» klappe til kai på Devoldholmen. Det vil bli en markering på kaia denne ettermiddagen med utveskling av plakett. Representanter fra KNH deltar sammen med destinasjonsselskapet Visit Nordvest.

Miljøvennlig 

«Havila Castor» er identisk med søsterskipet «Havila Capella» som ble satt i drift i desember 2021. Skipene har en kraftig batteripakke på 6,1 megawattimer(MWh), og går i tillegg på naturgass (LNG). Kombinasjonen gir en vesentlig reduksjon i utslipp av CO2 og NOX. 

Havila Kystruten skal ha ytterligere to skip i drift på kystruten, som de trafikkerer sammen med Hurtigruten. 

Nå er Smøla godkjent for cruiseanløp

16 mai 2023

En helt ny og ISPS-godkjent flytebrygge står klar på Dyrnes til å ta imot gjester fra fem cruiseanløp den kommende sesongen. Lørdag kommer årets første cruiseskip til øya.

Tilbakeblikk på 2022

21 april 2023

I årsmeldingen for 2022 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på året som har gått. Etter to år preget av covid-19, stram økonomistyring og fokus på planverk, rammedokumenter og rutiner, ble 2022 et år med mer ordinær drift og investeringer.

Enighet rundt Hitra Kysthavn

12 april 2023

KNH og Trondheim Havn er enige om salg av Hitra Kysthavn for 36 millioner kroner. – Dette gir oss handlingsrom for investeringer i andre utviklingsprosjekter i havnedistriktet, sier havnefogd Knut Mostad.

Scroll til toppen