Ønsker «Havila Castor» velkommen

Fredag 20. mai blir det markering av førstegangsanløp for Havila Kystruten sitt nye kystruteskip «Havila Castor», det andre av verdens mest miljøvennlige passasjerskip. 

Foto: Havila Kystruten 

Havila Kystrutens andre skip, «Havila Castor», la tirsdag forrige uke ut på sin jomfruseilas på den klassiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes. 

Skipet anløpte Kristiansund i nordgående rute natt til torsdag, og denne uken får vi se skipet også i dagslys i sørgående rute. 

Markering

Fredag 20. mai kl. 16.30 skal «Havila Castor» klappe til kai på Devoldholmen. Det vil bli en markering på kaia denne ettermiddagen med utveskling av plakett. Representanter fra KNH deltar sammen med destinasjonsselskapet Visit Nordvest.

Miljøvennlig 

«Havila Castor» er identisk med søsterskipet «Havila Capella» som ble satt i drift i desember 2021. Skipene har en kraftig batteripakke på 6,1 megawattimer(MWh), og går i tillegg på naturgass (LNG). Kombinasjonen gir en vesentlig reduksjon i utslipp av CO2 og NOX. 

Havila Kystruten skal ha ytterligere to skip i drift på kystruten, som de trafikkerer sammen med Hurtigruten. 

Gjensyn med «Christian Radich»

01 juli 2022

Tirsdag 5. juli kommer «Christian Radich» til Kristiansund. Det er tredje året på rad at vi ønsker den ikoniske seilskuta velkommen. 

Cruiseskipet «Marina» til Kristiansund

30 juni 2022

Mandag 4. juli kommer nok et mellomstort cruiseskip på besøk. «Marina» fra Oceania Cruises skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 21.00. Lørdag 2. juli  blir det gjensyn med det mindre ekspedisjonscruiseskipet «World Explorer». 

To cruiseanløp denne uken

22 juni 2022

Kristiansund får denne uken besøk av to cruiseskip. Både torsdag og lørdag vil cruiseskip og utenlandske cruiseturister være godt synlige i bybildet. Til sammen ventes et par tusen cruisegjester til byen. 

Scroll til toppen