Oppgradering av Kaibakken i full gang

Entreprenør Strand & Stubø er i full gang med oppussing av to etasjer i Kaibakken 1. Programvareselskapet Grieg Connect skal flytte inn i fjerde etasje etter sommeren. I tredje etasje har vi rundt 200 kvadratmeter ledig for utleie. 

Tømrere  som arbeider innendørs. Foto.Johnny Rotvær og kollegaene i Strand & Stubø Entreprenør AS er i full sving i Kaibakken 1. 

Oppgradering av Kaibakken 1 er et av våre viktigste prosjekter akkurat nå, og innebærer en betydelig investering. Kontraktssummen er på 12,2 millioner kroner ekskl. mva. Under våren og sommeren skal to etasjer i bygget pusses opp og deretter leies ut. Det er også nødvendig med utskifting av ventilasjonsaggregat og renovering av yttertak på tilbygget. 

Ungt og innovativt

Når oppussingen er ferdig, vil kontorlokalene i Kaibakken fremstå lyse og moderne. Miljøet bli ungt og innovativt. Programvareselskapet Grieg Connect, som leverer egenutviklede systemløsninger til blant annet havner, myndigheter og rederier, skal leie hele fjerde etasje.

– Det blir ikke mer sentralt enn dette, og i tillegg utsikt over Norges fineste havnebasseng, sier havnekaptein og prosjektansvarlig Geir Kjønnøy i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Som totalentreprenør tar Strand & Stubø ansvar for hele prosessen, og har selvsagt gode lokale leverandører med på laget. Det blir en forholdsvis kort og intensiv periode frem mot planlagt ferdigstillelse rundt månedsskiftet august/september.

Mesteparten av arbeidet skjer innvendig, men det skal også skiftes vinduer. Det vil bli et sted mellom 25 og 30 brukte vinduer til overs, som vi håper kan gjenbrukes av noen andre.

Behov i lang tid 

KNH har disposisjonsrett på Kaibakken 1, mens Kristiansund kommune er den formelle eieren med hjemmelsrett. Bygget ble oppført i 1953, og deler av bygningen har i lang tid hatt behov for oppgradering.

Spisestedet Havnekontoret har i en årrekke vært etablert i andre, og etter hvert deler av første etasje med sin pizzavirksomhet. Lokalene i tredje og fjerde har stått ledige siden 2019, etter at Møre og Romsdal Revisjon SA, tidligere Distriktsrevisjon Nordmøre IKS, flyttet ut. Disse hadde leieavtale tilbake fra midten av 1990-tallet. Havneselskapet selv hadde kontorlokaler i fjerde etasje frem til Nordmørsterminalen stod ferdig på Devoldholmen i 2010.

Lokale under oppussing innvendig. Foto.Lokalene blir lyse og moderne.

Utsikt over Kristiansund Havn. Foto.Flott utsikt over havnebassenget fra kontorlokalene i Kaibakken 1.


Interessert i å leie kontorlokaler i Kaibakken 1 eller i Nordmørsterminalen? Klikk her for mer informasjon

«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

27 mai 2024

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Scroll til toppen