To cruiseskip denne uken

Rundt 1 000 britiske og tyske cruisegjester er ventet til Kristiansund denne uken.

Cruiseskip til kai i Kristiansund. Foto.
«World Voyager» fra tyske Nicko Cruises la til ved Storkaia mandag morgen. Dette er skipets tredje og siste anløp til Kristiansund i år. 

Først ut er «World Voyager» mandag 1. august. Skipet fra Nicko Cruises ankom mandag morgen, og skal ligge på Storkaia frem til klokken 14. Det er 114 tysktalende gjester om bord, og disse er på et 14 dagers cruise opp til Nordkapp. Det er tredje og siste gangen «World Voyager» besøker Kristiansund i år.

Onsdag 3. august anløper «Spirit of Adventure» fra britiske Saga Cruises. Skipet, som er 236 meter og har kapasitet til 1 000 gjester, skal ligge på Storkaia mellom klokken 8 og 17. Kristiansund er siste anløpshavn før skipet returnerer til Southampton etter et 18 dagers cruise til Nord-Norge og Svalbard. «Spirit of Adventure» besøkte Kristiansund også i februar.

Begge cruiseskipene har planlagt nye anløp til Kristiansund i 2023.

Gir en halv million i støtte til PCR-lab

17 januar 2024

Havnerådet i KNH vedtok i dag å gi 500 000 kroner til et felles laboratorium på Campus Kristiansund. – Flotte nyheter som vil styrke Campus sin nettverksrolle, skape kompetanseheving på tvers og bidra til ny aktivitet og utvikling ved Campus, sier prosjektleder Roland Mauseth i Campus Kristiansund. 

Flaskepost og julehilsen fra KNH

19 desember 2023

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Anmoder om å benytte Markussundet

19 desember 2023

I påvente av forsterkingstiltak av Sørsundbrua, anmoder vi større fartøy om å benytte Markussundet ved anløp/avgang Kristiansund indre havn.

Scroll til toppen