Travel cruiseuke

Denne uken har til sammen 3 128 cruisegjester på tre ulike cruiseskip besøkt Kristiansund. To av skipene var her for første gang, noe som ble markert på behørig vis. 

Kaptein Tobias Wirsig og havnefogd Knut Mostad møttes for å utveksle "crest" om bord AIDAaura i anledning cruiseskipets førstegangsanløp til Kristiansund. 

Mandag 19. juni anløpte «AIDAaura» fra det tyske rederiet Aida Cruises Kristiansund for første gang. Skipet kom fra Bergen og skulle videre til Leknes i Lofoten. Om bord var 1149 cruisegjester og et mannskap på 399. Havnefogd Knut Mostad besøkte skipet for å overrekke havnas plakett og en gave til kaptein Tobias Wirsig. 

Tirsdag 20. juni var det nok et førstegangsanløp, cruiseskipet «Ambition» fra det nyetablerte britiske rederiet Ambassador Cruise Lines. Nærmere 1 200 cruisegjester og et mannskap på 500 var om bord skipet, som stoppet på Nordmøre på vei fra skotske Dundee til Sortland i Vesterålen. Havnefogd Knut Mostad møtte kaptein Viacheslav Kolesnykov og overstyrmann Taras Kolomoyets for en plakettseremoni om bord.

Ukens siste cruiseanløp, torsdag 22. juni, sto «Spirit of Adventure» fra britiske Saga Cruises for. Med straks under 800 gjester om bord, i tillegg til et mannskap på 500, anløpte skipet Kristiansund som første havn etter at skipet forlot Dover. Fra Kristiansund gikk seilasen videre mot Tromsø.

Neste cruiseanløp er «World Voyager» fra Mystic Cruises fredag 30. juni. Dette er et lite skip med kapasitet til 200 gjester. 

AIDAaura på vei inn mot Markussundet mandag 19. juni. 

«Ambition» på vei inn til Storkaia tirsdag 20. juni.

Havnefogd Knut Mostad møtte kaptein Viacheslav Kolesnykov (til høyre) og overstyrmann Taras Kolomoyets for en plakettseremoni om bord «Ambition». 

«Spirit of Adventure» fra Saga Cruises i Kristiansund 22. juni 2023.

Flaskepost og sommerhilsen ☀️

05 juli 2024

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

«Christian Radich» ganger to i juli

02 juli 2024

Tradisjonen tro står Kristiansund på seilingsplanen til «Christian Radich» under seilasen Sea Norway. I år stopper seilskuten dessuten innom både på seilasen nordover og sørover. 

Overrekkelse av Miljøfyrtårn-diplom

27 juni 2024

Tidligere i år ble vi sertifisert som Miljøfyrtårn – en milepæl i vårt arbeid med klima, miljø og arbeidsmiljø. Nylig inviterte Kristiansund kommune til en høytidelig diplomoverrekkelse.

Scroll til toppen