Travel lørdag på havna

Tre cruiseskip med til sammen over 1 200 gjester besøkte Kristiansund lørdag, og cruiseturistene var godt synlige i bybildet. 

Cruiseskip på havna i Kristiansund. Foto.Usikre værforhold holdt nok en gang på å sette en stopper for cruiseanløp denne lørdagen, men heldigvis ble det langt mindre vind enn varslet og «Spirit of Adventure» kunne legge til kai på Devoldholmen mens det enda var mørkt ute.  

Skipet, med rundt 750 britiske cruisegjester, ruvet godt på havna. Busser, guider og selveste Sundbåten stod klare til å ta med gjestene på opplevelser i byen og regionen. Siden dette var et førstegangsanløp, utvekslet skipet og havna crest på kaia. 

Lørdag morgen la også «Otto Sverdrup» til på Storkaia med ca. 280 tyske gjester om bord. Straks før kl. 14 kastet skipet loss og «Maud» med rundt 170 britiske gjester tok over kaiplassen. 

I tillegg var Sjøforsvaret korvette «Storm» innom på ettermiddagen. 

Nå er Smøla godkjent for cruiseanløp

16 mai 2023

En helt ny og ISPS-godkjent flytebrygge står klar på Dyrnes til å ta imot gjester fra fem cruiseanløp den kommende sesongen. Lørdag kommer årets første cruiseskip til øya.

Tilbakeblikk på 2022

21 april 2023

I årsmeldingen for 2022 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på året som har gått. Etter to år preget av covid-19, stram økonomistyring og fokus på planverk, rammedokumenter og rutiner, ble 2022 et år med mer ordinær drift og investeringer.

Enighet rundt Hitra Kysthavn

12 april 2023

KNH og Trondheim Havn er enige om salg av Hitra Kysthavn for 36 millioner kroner. – Dette gir oss handlingsrom for investeringer i andre utviklingsprosjekter i havnedistriktet, sier havnefogd Knut Mostad.

Scroll til toppen