«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Hurtigrutens MS «Trollfjord» på vei inn til Kristiansund. Foto.MS «Trollfjord» på vei inn til Kristiansund den 14. februar 2023, mens skipet ennå gikk i rutetrafikk langs kysten. 

Skipet,136 m langt og med kapasitet til 500 gjester, skal ligge på Storkaia. Planlagt liggetid er fra 09.00 til 16.00.

– Det er kjekt at «Trollfjord» har lagt inn et besøk i Kristiansund. Det blir første gang vi ser skipet her etter at det gikk ut av ordinær rute langs kysten. Vi ønsker gjester og mannskap en flott dag på Nordmøre, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.  

Opprinnelig skulle cruisesesongen i Kristiansund starte den 9. juni med anløpet til «Amera». Nå blir oppstarten av årets sesong fremskyndet med ti dager. 

Nyrenovert 

«Trollfjord» ble renovert i 2023, og er en hyllest til både norsk natur og Hurtigrutens 130 år lange historien langs norskekysten. Lokalt anskaffede naturmaterialer som tre og stein har fått en fremtredende plass i innredningen, og skal gjenspeiler de vakre fjordene skipet seiler gjennom. 

«Trollfjord» var ett av fire hurtigruteskip som ble tatt ut av kystruten Bergen-Kirkenes når Havila sine skip ble satt inn. Etter dette har «Trollfjord» vært flaggskipet for Hurtigrutens seilinger Svalbardekspressen og Nordkappekspressen. I en periode høsten 2024 (23. september til 28. november) skal skipet imidlertid erstatte MS «Nordlys» i ordinær rute langs kysten. Grunnen til dette er at «Nordlys» skal legges i tørrdokk for å utstyres med hybridmotorer og andre grønne oppgraderinger. 

Oppsving i 2025 

Cruisesesongen til Smøla startet den 15. mai. Neste anløp til Smøla er «National Geographic Endurance» den 2. juni, mens neste anløp til Kristiansund er «Amera» den 9. juni. 

– Med det ekstra anløpet til «Trollfjord» ser det ut til at vi ender med 20 anløp til Kristiansund og 4 til Smøla. Det er stabilt og bra sett opp mot fjoråret. Til neste år forventer vi et lite oppsving, sier Indergaard, og presiserer at det kan bli endringer i begge retninger både i 2024 og 2025. 

Oppdatert cruiseliste 2024: Cruiseanløp Nordmøre 2024

Scroll til toppen