Uhøytidelig dåp av «Havnebris»

Havneselskapets nye arbeidsbåt har fått nytt navn. Runar Vestheim stakk av som vinner i navnekonkurransen og fikk æren av å døpe «Havnebris». 

Svein Skomsøy, Runar Vestheim og Geir Kjønnøy foran Havnebris. Foto.Ledende havneinspektør Svein Skomsøy (fra venstre), vinner av navnekonkurransen Runar Vestheim og havnekaptein Geir Kjønnøy er fornøyde med navnet «Havnebris». 

Tidligere i år anskaffet vi en ny arbeidsbåt, som skal bidra til økt aktivitet, bedre kvalitet på arbeid og bedre service til brukerne. Båten, som ble kjøpt på bruktmarkedet, er en finskbygd båt laget for å gå i is. Før den ble tatt i bruk av KNH, har den vært til resertifisering og fått en mindre oppgradering.

Navnekonkurranse

For å finne et passende navn til den nye båten (som opprinnelig hette «Finn»), ble det lyst ut en navnekonkurranse. Det kom inn mange gode forslag, og valget falt på «Havnebris». Juryen bestod av tre ansatte i KNH, og det var Runar Vestheim som kom med det vinnende forslaget.

– Bestefaren min hadde en båt som hette «Bris», og denne skal jo trafikkere på havna, blant annet, så jeg synes det passet bra, sier den fornøyde vinneren.

Premien var et ALTI gavekort på 500 kroner.

Knuste flaske av is

– Navnet har vært bestemt en stund, men det var først nylig at vi fikk montert navnet på båten. Vi syntes det passet bra å invitere Runar til en uhøytidelig dåp og overrekkelse av premien, sier ledende havneinspektør og juryformann Svein Skomsøy.

Dåpen foregikk ved at en flaske laget av is ble knust i skroget.  

– Den knuste på første forsøk, noe som betyr hell og lykke til skip og mannskap, sa Vestheim, før han ble invitert på dåpskake og kaffe om bord «Havnebris».  

Runar knuser flaske av is i skroget på båten Havnebris. Foto.Runar Vestheim knuste flasken laget av is på første forsøk, noe som betyr hell og lykke til båt og mannskap. 

Runar får bløtkake om bord Havnebris. Foto.Etter dåpen ble Runar Vestheim invitert til dåpskake og kaffe om bord «Havnebris». 

Ny havneinspektør på plass

17 mars 2023

Christoffer Gården begynte som havneinspektør hos oss den 1. mars. –Varierte arbeidsdager, masse nytt å lære og kjekke kollegaer, oppsummer Christoffer de første to ukene.

«Bolette» med britiske cruisegjester

15 mars 2023

Nærmere 1 200 britiske cruiseturister inntar Kristiansund og Nordmøre på torsdag, når cruiseskipet «Bolette» fra Fred. Olsen Cruises kommer på sitt førstegangsanløp. Havna håper på rundt 20 000 cruisegjester totalt i løpet av året.

Vi søker økonomisjef

14 mars 2023

Vil du bli økonomisjef i et av Norges største havnedistrikt? Dette er en variert og spennende stilling med gode muligheter til å påvirke utviklingen i organisasjonen. 

Scroll til toppen