Uhøytidelig dåp av «Havnebris»

Havneselskapets nye arbeidsbåt har fått nytt navn. Runar Vestheim stakk av som vinner i navnekonkurransen og fikk æren av å døpe «Havnebris». 

Svein Skomsøy, Runar Vestheim og Geir Kjønnøy foran Havnebris.Ledende havneinspektør Svein Skomsøy (fra venstre), vinner av navnekonkurransen Runar Vestheim og havnekaptein Geir Kjønnøy er fornøyde med navnet «Havnebris». 

Tidligere i år anskaffet vi en ny arbeidsbåt, som skal bidra til økt aktivitet, bedre kvalitet på arbeid og bedre service til brukerne. Båten, som ble kjøpt på bruktmarkedet, er en finskbygd båt laget for å gå i is. Før den ble tatt i bruk av KNH, har den vært til resertifisering og fått en mindre oppgradering.

Navnekonkurranse

For å finne et passende navn til den nye båten (som opprinnelig hette «Finn»), ble det lyst ut en navnekonkurranse. Det kom inn mange gode forslag, og valget falt på «Havnebris». Juryen bestod av tre ansatte i KNH, og det var Runar Vestheim som kom med det vinnende forslaget.

– Bestefaren min hadde en båt som hette «Bris», og denne skal jo trafikkere på havna, blant annet, så jeg synes det passet bra, sier den fornøyde vinneren.

Premien var et ALTI gavekort på 500 kroner.

Knuste flaske av is

– Navnet har vært bestemt en stund, men det var først nylig at vi fikk montert navnet på båten. Vi syntes det passet bra å invitere Runar til en uhøytidelig dåp og overrekkelse av premien, sier ledende havneinspektør og juryformann Svein Skomsøy.

Dåpen foregikk ved at en flaske laget av is ble knust i skroget.  

– Den knuste på første forsøk, noe som betyr hell og lykke til skip og mannskap, sa Vestheim, før han ble invitert på dåpskake og kaffe om bord «Havnebris».  

Runar knuser flaske av is i skroget på båten HavnebrisRunar Vestheim knuste flasken laget av is på første forsøk, noe som betyr hell og lykke til båt og mannskap. 

Runar Vestheim vant navnekonkurransen og fikk æren av å døpe Havnebris.Etter dåpen ble Runar Vestheim invitert til dåpskake og kaffe om bord «Havnebris». 

Dalasundet stenges mandag

20 januar 2023

Dalasundet vil være stengt for trafikk i rundt en times tid mellom klokken 13 og 14 mandag 23. januar i forbindelse med reposisjonering av et rør. 

Flaskepost og julehilsen fra KNH

19 desember 2022

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Ledige båtplasser på Vedkaia

14 desember 2022

I Kristiansund har vi for tiden noen ledige båtplasser på Vedkaia i Vågen, som vi leier ut til yrkesfiskere. 

Scroll til toppen