Ukentlige cruiseanløp i juli

Det er ventet flere cruiseskip til Kristiansund de neste ukene. Det blir flest tyske cruiseturister, men også britiske og amerikanske cruisepassasjerer kommer for å oppleve Nordmøre.

Cruiseskip på havna i Kristiansund. Foto.
«Seven Seas Navigator» fra det amerikanske cruiserederiet Regent Seven Seas er et av cruiseskipene som skal besøke Kristiansund i juli. Her fra et anløp i august 2019. 


Mandag 11. juli har «World Navigator» fra Atlas Ocean Voyages førstegangsanløp. Skipet ankommer fra Geiranger klokken 09.00, og skal ligge på Storkaia helt frem til klokken 22.00. Anløpet er en del av et 16-netters cruise fra Dublin til Tromsø.

«World Navigator» er søsterskip til «World Explorer» og «World Voyager», som begge har vært i Kristiansund tidligere i sommer. Det er portugisiske Mystic Cruises som eier alle skipene, som seiler under ulike brands på ulike markeder. Atlas Ocean Voyages er det amerikanske brandet, mens Nicko Cruises (World Voyager) er det tyske. Skipet er 129 meter, 9 900 bruttotonn og har kapasitet til 196 passasjerer.

Hvor mange passasjerer som vil være om bord er det for tidlig å si noe om.

– Vi har sett at cruiseskipene til nå har hatt en del ledig kapasitet. Vi får ikke nærmere informasjon om antallet passasjerer og mannskap før dagen i forveien, forklarer markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

«Amera» med tyskere

Mandag 18. juli har «Amera» fra tyske Phoenix Reisen meldt inn anløp. Også dette er et førstegangsanløp, selv om skipet har vært i Kristiansund tidligere under navnet «Prinsendam» for rederiet Holland America Line. «Amera» er 205 meter og 39 000 bruttotonn, og har kapasitet til 835 passasjerer. Skipet skal ligge på Storkaia mellom klokken 08.00 og 14.00.

De tyske cruiseturistene er på et 16 netters cruise ut fra Bremerhaven for å oppleve norske fjorder og Svalbard.

«Vasco da Gama» tilbake

Søndag 24. juli er «Vasco da Gama» fra tyske Nicko Cruises tilbake i Kristiansund. Skipet var her 23. juni, og skal komme tilbake to ganger i oktober. 219 meter lange «Vasco da Gama» skal ligge på Storkaia fra klokken 07.00 til 23.00, og har kapasitet til 1520 passasjerer. Cruise varer i 14 netter og skal helt til Nordkapp. Gjestene vil også oppleve fjordene og Lofoten, før de returnerer til Kiel.

– Cruiseanløp på søndager er ikke ideelt, da det generelt er mindre som skjer i byen, men vi håper på fint vær, og at gjestene benytter seg av de tilbudene vi har. Det er mulighet for å dra til Grip, og både Klippfiskmuseet og Kaffebrenneriet holder åpent. Jeg må også nevne Huset med det rare, som holder ekstraåpent når det cruiseskip i byen, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Det er også enkelte spisesteder som har åpent søndager.

– Skipene får tilsendt informasjon fra oss med forslag til aktiviteter, severdigheter, shopping, spisesteder og åpningstider. Vi har også oppslag og sentrumskart i vaktbua på kaia. Det er viktig å informere turistene om hva de kan oppleve, og legge til rette for at det skapes verdier lokalt, sier Indergaard. 

Mange vil dra på organiserte utflukter til for eksempel Atlanterhavsveien og Kvernes stavkirke, men siden skipet skal ligge fra tidlig morgen til sen kveld, så blir det tid for alle å oppdage byen på egen hånd.

Luksuriøse «Seven Sea Navigator»

Onsdag 27. juli blir det anløp fra det amerikanske luksusrederiet Regent Seven Seas. «Seven Sea Navigator» var her sist i 2019, og kommer tilbake i august. Skipet, som er 171 meter og 28 800 bruttotonn, har kapasitet til 490 gjester. Det skal ligge på Storkaia mellom klokken 08.00 og 21.00.

«Seven Seas Navigator» er på 94 dager langt verdenscruise. Skipet forlot New York den 7. juni og er ikke tilbake før 9. september. På cruiset er gjestene innom en lang rekke med land i tillegg til Norge: Canada, Grønland, Island, Færøyene, Skottland, Irland, England, Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Portugal og Spania. Cruisets siste uke tilbringes i Karibia.

Prisen? Fra 600 000 kroner og oppover per person. 

Gir en halv million i støtte til PCR-lab

17 januar 2024

Havnerådet i KNH vedtok i dag å gi 500 000 kroner til et felles laboratorium på Campus Kristiansund. – Flotte nyheter som vil styrke Campus sin nettverksrolle, skape kompetanseheving på tvers og bidra til ny aktivitet og utvikling ved Campus, sier prosjektleder Roland Mauseth i Campus Kristiansund. 

Flaskepost og julehilsen fra KNH

19 desember 2023

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Anmoder om å benytte Markussundet

19 desember 2023

I påvente av forsterkingstiltak av Sørsundbrua, anmoder vi større fartøy om å benytte Markussundet ved anløp/avgang Kristiansund indre havn.

Scroll til toppen