Utestengelse av russiske fartøy fra 7. mai

Norge har innført flere sanksjoner som en reaksjon på Russlands folkerettsstridige angrep på Ukraina. Sanksjonene omfatter forbud mot at russiske fartøy får legge til havn.

Illustrasjonsbilde hengelås. Foto.Photo by FLY:D on Unsplash

Regjeringen melder i en pressemelding datert 29.04.2022 om nye sanksjoner mot Russland. 

Fra 7. mai 2022 vil det være forbud mot havneanløp for russiskflaggede fartøy. Forbudet omfatter skip over 500 bruttotonn som seiler kommersielt i internasjonal fart, yachter og enkelte lystfartøy og fritidsfartøy. Forbudet omfatter ikke fiskefartøy og vil normalt heller ikke omfatte søk- og redningsfartøy eller forskningsfartøy. Forbudet gjennomføres for havner på Fastlands-Norge. 

Det blir lagt ut løpende info hos Kystverket

Sanksjonene mot Russland er fastsatt i forskrift om tiltak vedr. Ukrainas integritet mv. 

Ny havneinspektør på plass

17 mars 2023

Christoffer Gården begynte som havneinspektør hos oss den 1. mars. –Varierte arbeidsdager, masse nytt å lære og kjekke kollegaer, oppsummer Christoffer de første to ukene.

«Bolette» med britiske cruisegjester

15 mars 2023

Nærmere 1 200 britiske cruiseturister inntar Kristiansund og Nordmøre på torsdag, når cruiseskipet «Bolette» fra Fred. Olsen Cruises kommer på sitt førstegangsanløp. Havna håper på rundt 20 000 cruisegjester totalt i løpet av året.

Vi søker økonomisjef

14 mars 2023

Vil du bli økonomisjef i et av Norges største havnedistrikt? Dette er en variert og spennende stilling med gode muligheter til å påvirke utviklingen i organisasjonen. 

Scroll til toppen