Været satte en stopper for «Aurora»

Grunnet værforholdene måtte cruiseskipet snu på vei inn mot Kristiansund mandag morgen. 

Illustrasjonsbilde cruiseskipet «Aurora». Foto.Det planlagte anløpet til «Aurora» mandag 22. august ble dessverre kansellert på kort varsel. Foto: Creative Commons, Wikimedia, Pjotr Mahhonin 

Cruiseskipet «Aurora» fra det britiske rederiet P&O Cruises var ventet til Kristiansund rundt klokken 08.00 mandag morgen. Dessverre valgte skipet å snu på vei inn mot Kristiansund. Cruiseanløpet ville vært årets største, både i skipsstørrelse og antall passasjerer. 

«Aurora» er 271 meter, 76 000 bruttotonn og har kapasitet til 2 050 passasjerer. På denne seilasen er det  1 338 passasjerer og et mannskap på 772 om bord. «Aurora» skulle ligge på Storkaia frem til klokken 18.00.

Siden det skulle bli første gang at skipet besøker Kristiansund, var det planlagt en plakettseremoni om bord. «Aurora» hadde planlagt anløp også i juni i år, men dette ble kansellert på grunn av at skipet måtte gå i dokk. To nye anløp er bestilt i 2023, og vi krysser fingrene for at disse kan gjennomføres som planlagt. 

Flaskepost og sommerhilsen ☀️

05 juli 2024

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

«Christian Radich» ganger to i juli

02 juli 2024

Tradisjonen tro står Kristiansund på seilingsplanen til «Christian Radich» under seilasen Sea Norway. I år stopper seilskuten dessuten innom både på seilasen nordover og sørover. 

Overrekkelse av Miljøfyrtårn-diplom

27 juni 2024

Tidligere i år ble vi sertifisert som Miljøfyrtårn – en milepæl i vårt arbeid med klima, miljø og arbeidsmiljø. Nylig inviterte Kristiansund kommune til en høytidelig diplomoverrekkelse.

Scroll til toppen