Været satte en stopper for «Aurora»

Grunnet værforholdene måtte cruiseskipet snu på vei inn mot Kristiansund mandag morgen. 

Det planlagte anløpet til «Aurora» mandag 22. august ble dessverre kansellert på kort varsel. Foto: Creative Commons, Wikimedia, Pjotr Mahhonin 

Cruiseskipet «Aurora» fra det britiske rederiet P&O Cruises var ventet til Kristiansund rundt klokken 08.00 mandag morgen. Dessverre valgte skipet å snu på vei inn mot Kristiansund. Cruiseanløpet ville vært årets største, både i skipsstørrelse og antall passasjerer. 

«Aurora» er 271 meter, 76 000 bruttotonn og har kapasitet til 2 050 passasjerer. På denne seilasen er det  1 338 passasjerer og et mannskap på 772 om bord. «Aurora» skulle ligge på Storkaia frem til klokken 18.00.

Siden det skulle bli første gang at skipet besøker Kristiansund, var det planlagt en plakettseremoni om bord. «Aurora» hadde planlagt anløp også i juni i år, men dette ble kansellert på grunn av at skipet måtte gå i dokk. To nye anløp er bestilt i 2023, og vi krysser fingrene for at disse kan gjennomføres som planlagt. 

Regatta i havnebassenget søndag

17 september 2022

Kristiansunds Seilforening skal ha mesterskap i havnebassenget søndag 18. september, og i den anledning blir det utplassert tre bøyer. 

Scroll til toppen