Været satte en stopper for «Aurora»

Grunnet værforholdene måtte cruiseskipet snu på vei inn mot Kristiansund mandag morgen. 

Illustrasjonsbilde cruiseskipet «Aurora». Foto.Det planlagte anløpet til «Aurora» mandag 22. august ble dessverre kansellert på kort varsel. Foto: Creative Commons, Wikimedia, Pjotr Mahhonin 

Cruiseskipet «Aurora» fra det britiske rederiet P&O Cruises var ventet til Kristiansund rundt klokken 08.00 mandag morgen. Dessverre valgte skipet å snu på vei inn mot Kristiansund. Cruiseanløpet ville vært årets største, både i skipsstørrelse og antall passasjerer. 

«Aurora» er 271 meter, 76 000 bruttotonn og har kapasitet til 2 050 passasjerer. På denne seilasen er det  1 338 passasjerer og et mannskap på 772 om bord. «Aurora» skulle ligge på Storkaia frem til klokken 18.00.

Siden det skulle bli første gang at skipet besøker Kristiansund, var det planlagt en plakettseremoni om bord. «Aurora» hadde planlagt anløp også i juni i år, men dette ble kansellert på grunn av at skipet måtte gå i dokk. To nye anløp er bestilt i 2023, og vi krysser fingrene for at disse kan gjennomføres som planlagt. 

Ledige lokaler ved Campus

15 august 2023

I vårt næringsbygg på Devoldholmen har vi ledige lokaler til kontor eller annen næringsvirksomhet. God standard, kort vei til alt og nærmeste nabo med Campus når dette står ferdig høsten 2024. 

Flaskepost og sommerhilsen fra KNH

07 juli 2023

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Millionstøtte til kaiutbygging på Smøla

06 juli 2023

Kystverket har innvilget KNH støtte på 6 millioner kroner til kaiutbygging ved Vikan Havneterminal på Smøla, som en del av tilskuddsordningen for effektive og miljøvennlige havner. – En gledens dag, sier havnefogd Knut Mostad. 

Scroll til toppen