Været stopper «Fridtjof Nansen»

Det planlagte anløpet til ekspedisjonscruiseskipet «Fridtjof Nansen» (Hurtigruten Expeditions) torsdag 13. januar er dessverre kansellert grunnet dårlig værvarsel.

Skipet «Fridtjof Nansen». Foto.Foto: MS «Fridtjof Nansen», Hurtigruten Group © (presse.hurtigruten.no/images/ms-fridtjof-nansen-svalbard-hgr-118201-8400-1463630).

Det er meldt mye nedbør og sterk vind. Det betyr at vi må vente ytterligere 14 dager før vi kan ønske et av verdens mest avanserte og miljøvennlige cruiseskip velkommen til Kristiansund for første gang. Se cruiselisten for Kristiansund og Nordmøre 2022.

Til sammen var det meldt inn 7 anløp av dette skipet i 2022. Faktisk skulle hybriddrevne «Fridtjof Nansen» besøke Kristiansund allerede i 2020, men alle 6 anløpene ble kansellert da pandemien stengte ned store deler av reiselivet.

Vi sier tvi tvi og håper at resten av anløpene i 2022 kan gjennomføres som planlagt!

OPPDATERING 13. JANUAR 2022: Grunnet grunnstøting sør før Måløy natt til 12. januar, er også det neste anløpet planlagt 27. januar kansellert. Rederiet forventer at også flere fremtidige seilinger kommer til å avlyses, men det er fortsatt uklart hvor lang tid reparasjonen av hull i skroget vil ta. Vi oppdaterer cruiselisten etter hvert som vi får informasjon. 

Nå er Smøla godkjent for cruiseanløp

16 mai 2023

En helt ny og ISPS-godkjent flytebrygge står klar på Dyrnes til å ta imot gjester fra fem cruiseanløp den kommende sesongen. Lørdag kommer årets første cruiseskip til øya.

Tilbakeblikk på 2022

21 april 2023

I årsmeldingen for 2022 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på året som har gått. Etter to år preget av covid-19, stram økonomistyring og fokus på planverk, rammedokumenter og rutiner, ble 2022 et år med mer ordinær drift og investeringer.

Enighet rundt Hitra Kysthavn

12 april 2023

KNH og Trondheim Havn er enige om salg av Hitra Kysthavn for 36 millioner kroner. – Dette gir oss handlingsrom for investeringer i andre utviklingsprosjekter i havnedistriktet, sier havnefogd Knut Mostad.

Scroll til toppen