Vellykket visningstur for cruiserederier

Forrige uke var Kristiansund vertskap for en gruppe med 20 representanter fra cruiserederier og cruiseagenter under Cruise Norway sin FAM trip i Fjord-Norge.

På Atlanterhavsveien sammen med deltakerne på Cruise Norway FAM trip 2022. Foto: Marit Karlsen/ Cruise Norway.

Begrepet FAM trip kommer av «familiarization trip» og er kort sagt en visningstur, der deltakerne skal bli bedre kjent med en destinasjon og mulighetene som finnes der. Cruise Norway arrangerer to visningsturer for rederiene hvert år, og det går på rundgang hvilke havner og cruisedestinasjoner som får besøk.

Årets FAM trip startet i Trondheim og gikk via Kristiansund, Molde/Åndalsnes, Geiranger og Skjolden til Ålesund.

Rekordstor gruppe

– Denne turen var egentlig planlagt til høsten 2020 og har blitt utsatt flere ganger gjennom pandemiperioden. Det var veldig kjekt at vi endelig fikk gjennomført og i tillegg med rekordstor deltakelse, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

Reisefølget til Kristiansund bestod av 22 personer, inkludert 17 rederirepresentanter, 3 cruiseagenter, 1 arrangør fra Cruise Norway og 1 bussjåfør. 

Lokalt vertskap 

Kristiansund og Nordmøre Havn stod som vertskap sammen med Visit Nordvest.

Gruppen ankomst Kristiansund mandag ettermiddag og brukte de første timene på Nordmøre til å bli bedre kjent med byen.

– Vi tok Sundbåten til Goma, der vi besøkte Klippfiskmuseet. Vi var også innom Mellemværftet og Patrick Volckmar, der vi ble servert nytrukket kaffe og sjokoladetrøfler. Vi rakk også en tur opp til Varden for å se på utsikten, og Kirkelandet kirke, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Gruppen overnattet på Thon Hotel på Innlandet og spiste middag på Dødeladen. Selvsagt stod klippfisk på menyen, og dette slo an hos de aller fleste. 

Tirsdag morgen var det satt av tid til inspeksjon av cruisekaiene på Storkaia og Devoldholmen, før turen gikk videre til Averøy.

Positive tilbakemeldinger 

Første stopp var Kvernes stavkirke, der vi fikk omvisning og folketoner på orgel. En runde rundt Svevestien ved Atlanterhavsveien og et besøk i marmorgruvene Bergtatt på Eide stod også på programmet, før gruppen reiste videre sørover sammen med Molde og Romsdal Havn. 

– Det ble et innholdsrikt døgn og vi er kjempefornøyde med gjennomføringen og velviljen hos de lokale aktørene som tok i mot gruppen med åpne armer. Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært veldig god og vi har fått mye skryt både av byen, attraksjonene og gjestvennligheten som deltakerne ble møtt med, sier Erika Indergaard. 

Flere av rederiene som deltok på turen anløper allerede Kristiansund, mens noen ikke har vært her tidligere eller ikke på noen år. 

– Vi tror og håper at dette kan bidra både til at nye rederier finner veien innom Kristiansund, og at de som allerede anløper her, vil fortsette med det og kanskje også utvide landprogrammene sine med nye attraksjoner og utflukter, sier Indergaard.  


Følgende cruiserederier og -agenter deltok med en eller flere representanter: Cruiserederiene Royal Carribean Cruise Line, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line, Holland America Line, Disney Cruise Line, AIDA Cruises, Carnival UK, Ambassador Cruise Line, Mystic Cruises, Costa Cruises, Explora Journeys, Silversea Cruises samt cruiseagentene European Cruise Service og Nordic Gateway. 

Rekordmange cruiseanløp i 2022

23 november 2022

Cruiseåret 2022 er ferdig og vi har oppsummert sesongen. Antallet anløp er rekordhøyt og nærmere 14 500 cruisegjester har besøkt Nordmøre i år. 

Vi har ledige lokaler til leie

18 november 2022

Trenger dere lokaler til kontor eller næringsvirksomhet, lager eller bakareal? Vi har ledige lokaler og areal, og tar gjerne en uforpliktende prat om mulighetene. 

Christoffer blir vår nye havneinspektør

11 november 2022

Det var stor interesse da vi lyste ut ledig stilling i KNH tidligere i høst. Stillingen som driftsleder ble besatt ved internt opprykk, og vi har nå avsluttet prosessen med rekruttering av ny havneinspektør. Vi er glade for at Christoffer Gården har takket ja til å jobbe sammen med oss fra mars neste år.

Scroll til toppen