Vellykket visningstur for cruiserederier

Forrige uke var Kristiansund vertskap for en gruppe med 20 representanter fra cruiserederier og cruiseagenter under Cruise Norway sin FAM trip i Fjord-Norge.

Gruppebilde foran Atlanterhavsveien. Foto.På Atlanterhavsveien sammen med deltakerne på Cruise Norway FAM trip 2022. Foto: Marit Karlsen/ Cruise Norway.

Begrepet FAM trip kommer av «familiarization trip» og er kort sagt en visningstur, der deltakerne skal bli bedre kjent med en destinasjon og mulighetene som finnes der. Cruise Norway arrangerer to visningsturer for rederiene hvert år, og det går på rundgang hvilke havner og cruisedestinasjoner som får besøk.

Årets FAM trip startet i Trondheim og gikk via Kristiansund, Molde/Åndalsnes, Geiranger og Skjolden til Ålesund.

Rekordstor gruppe

– Denne turen var egentlig planlagt til høsten 2020 og har blitt utsatt flere ganger gjennom pandemiperioden. Det var veldig kjekt at vi endelig fikk gjennomført og i tillegg med rekordstor deltakelse, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn. 

Reisefølget til Kristiansund bestod av 22 personer, inkludert 17 rederirepresentanter, 3 cruiseagenter, 1 arrangør fra Cruise Norway og 1 bussjåfør. 

Lokalt vertskap 

Kristiansund og Nordmøre Havn stod som vertskap sammen med Visit Nordvest.

Gruppen ankomst Kristiansund mandag ettermiddag og brukte de første timene på Nordmøre til å bli bedre kjent med byen.

– Vi tok Sundbåten til Goma, der vi besøkte Klippfiskmuseet. Vi var også innom Mellemværftet og Patrick Volckmar, der vi ble servert nytrukket kaffe og sjokoladetrøfler. Vi rakk også en tur opp til Varden for å se på utsikten, og Kirkelandet kirke, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Gruppen overnattet på Thon Hotel på Innlandet og spiste middag på Dødeladen. Selvsagt stod klippfisk på menyen, og dette slo an hos de aller fleste. 

Tirsdag morgen var det satt av tid til inspeksjon av cruisekaiene på Storkaia og Devoldholmen, før turen gikk videre til Averøy.

Positive tilbakemeldinger 

Første stopp var Kvernes stavkirke, der vi fikk omvisning og folketoner på orgel. En runde rundt Svevestien ved Atlanterhavsveien og et besøk i marmorgruvene Bergtatt på Eide stod også på programmet, før gruppen reiste videre sørover sammen med Molde og Romsdal Havn. 

– Det ble et innholdsrikt døgn og vi er kjempefornøyde med gjennomføringen og velviljen hos de lokale aktørene som tok i mot gruppen med åpne armer. Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært veldig god og vi har fått mye skryt både av byen, attraksjonene og gjestvennligheten som deltakerne ble møtt med, sier Erika Indergaard. 

Flere av rederiene som deltok på turen anløper allerede Kristiansund, mens noen ikke har vært her tidligere eller ikke på noen år. 

– Vi tror og håper at dette kan bidra både til at nye rederier finner veien innom Kristiansund, og at de som allerede anløper her, vil fortsette med det og kanskje også utvide landprogrammene sine med nye attraksjoner og utflukter, sier Indergaard.  


Følgende cruiserederier og -agenter deltok med en eller flere representanter: Cruiserederiene Royal Carribean Cruise Line, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line, Holland America Line, Disney Cruise Line, AIDA Cruises, Carnival UK, Ambassador Cruise Line, Mystic Cruises, Costa Cruises, Explora Journeys, Silversea Cruises samt cruiseagentene European Cruise Service og Nordic Gateway. 

«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

27 mai 2024

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Scroll til toppen