Kaibakken 1 skal oppgraderes:

– Vi får byens flotteste kontorutsikt!

Kristiansund og Nordmøre Havn investerer betydelig i oppgradering av Kaibakken 1. Flere lokale selskap er engasjert i prosessen. Programvareselskapet Grieg Connect har signert leiekontrakt på en full etasje.

Gruppebilde fra kontorlokale i Kaibakken. Foto.Bilde: Helge Strand i Strand & Stubø, Nina Taknæs Sogge og Monica Schanzenbecher i Grieg Connect, Geir Kjønnøy i KNH og Solveig Helen Aslaksen i Ikon ser frem til at oppussing av Kaibakken 1 blir igangsatt i løpet av noen uker.

– Oppgradering av Kaibakken 1 er et av våre viktigste prosjekter akkurat nå, og et strategisk betydningsfullt valg for selskapet. Vi vurderte om vi skulle beholde eller avhende eiendommen, og konkluderte med at vi vil videreutvikle lokalene. Det blir ikke mer sentralt enn dette, og i tillegg utsikt over Norges fineste havnebasseng, sier havnekaptein og prosjektansvarlig Geir Kjønnøy i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Under våren og sommeren skal to etasjer i bygget pusses opp og deretter leies ut. Det er også nødvendig med utskifting av ventilasjonsaggregat og renovering av yttertak på tilbygget. Etter anbudsrunde fikk Strand & Stubø Entreprenør AS oppdraget med totalentreprise. Kontraktssummen var på 12,2 millioner kroner ekskl. mva. Ikon Arkitekt & Ingeniør AS har prosjektert ombyggingen og utarbeidet konkurransegrunnlaget.

Ledig etasje

Grieg Connect, som leverer egenutviklede systemløsninger til blant annet havner, myndigheter og rederier, skrev tidlig en intensjonsavtale med KNH om leie av hele fjerde etasjen på rundt 250 kvadratmeter. Selskapet har vært med i planleggingsprosessen fra starten av, og har kommet med sine innspill til løsninger. Det er arkitekt Solveig Helen Aslaksen i Ikon som har tegnet de nye kontorlokalene.

Monica Schanzenbecher og Nina Taknæs Sogge er begge ansatte i Grieg Connect og gleder seg stort til å flytte inn i nye lokaler etter sommeren.

– Dette blir så bra! For oss er det positivt å komme tettere på selve havna og de miljøene vi jobber opp mot. At vi får også byens flotteste kontorutsikt er heller ikke noen ulempe, sier de to.

– I tredje etasje har vi rundt 200 kvadratmeter ledig for utleie. Det blir moderne lokaler i et ungt og innovativt miljø, sier Geir Kjønnøy.

Bærekraftig gjenbruk

– Vi ser frem til å komme i gang så snart igangsettingstillatelsen er på plass. Det blir en forholdsvis kort og intensiv periode frem mot planlagt ferdigstillelse rundt månedsskiftet august/september. Det er stort sett snakk om innvendig arbeid, så dette skal gå greit. Som totalentreprenør tar vi ansvar for hele prosessen, og har selvsagt gode lokale leverandører med på laget, sier daglig leder Helge Strand i Strand & Stubø Entreprenør AS.

Av utvendig arbeid er det fremst utskiftning av alle vinduer som krever sitt. 

– Det blir et sted mellom 25 og 30 brukte vinduer til overs, som vi håper kan gjenbrukes av noen andre. Bærekraftsperspektivet må vi ha med oss inn i alle typer byggeprosjekt, sier Strand.

Kommunen eier

KNH har disposisjonsrett på Kaibakken 1, mens Kristiansund kommune er den formelle eieren med hjemmelsrett. Bygget ble oppført i 1953, og deler av bygningen har i lang tid hatt behov for oppgradering.

Spisestedet Havnekontoret har i en årrekke vært etablert i andre, og etter hvert deler av første etasje med sin pizzavirksomhet. Lokalene i tredje og fjerde har stått ledige siden 2019, etter at Møre og Romsdal Revisjon SA, tidligere Distriktsrevisjon Nordmøre IKS, flyttet ut. Disse hadde leieavtale tilbake fra midten av 1990-tallet. Havneselskapet selv hadde kontorlokaler i fjerde etasje frem til Nordmørsterminalen stod ferdig på Devoldholmen i 2010.

To damer ser ut av kontorvindu. Foto.
Bilde: Monica Schanzenbecher og Nina Taknæs Sogge i Grieg Connect sjekker utsikten fra et av kontorene i fjerde etasje. 

Gruppe mennesker ser ut av vindu. Foto.
Bilde: Inspeksjon av mulighetene for en takterrasse utenfor kontorlokalene i fjerde etasje.

Illustrasjon av nye kontorlokaler. Illustrasjon.
Bilde: Kaibakken 1 skal oppgraderes til moderne kontorlokaler. 

Visualisering av gang med kontorer. Illustrasjon.Visualisering gang med kontorer i Kaibakken 1. Illustrasjon: Solveig Helen Aslaksen/Ikon. 


Interessert i å leie kontorlokaler i Kaibakken 1 eller i Nordmørsterminalen?
Klikk her for mer informasjon

Ny havneinspektør på plass

17 mars 2023

Christoffer Gården begynte som havneinspektør hos oss den 1. mars. –Varierte arbeidsdager, masse nytt å lære og kjekke kollegaer, oppsummer Christoffer de første to ukene.

«Bolette» med britiske cruisegjester

15 mars 2023

Nærmere 1 200 britiske cruiseturister inntar Kristiansund og Nordmøre på torsdag, når cruiseskipet «Bolette» fra Fred. Olsen Cruises kommer på sitt førstegangsanløp. Havna håper på rundt 20 000 cruisegjester totalt i løpet av året.

Vi søker økonomisjef

14 mars 2023

Vil du bli økonomisjef i et av Norges største havnedistrikt? Dette er en variert og spennende stilling med gode muligheter til å påvirke utviklingen i organisasjonen. 

Scroll til toppen