Håper på ny suksess for Båtens og Havnas dag:

Vil fylle opp havnebassenget

Lørdag 11. juni blir det Båtens og Havnas dag i Kristiansund. Med flere andre arrangement i sentrum, ligger det an til yrende båt- og folkeliv denne dagen.

Bilde fra Kristiansund havn med mange båter. Foto.Mange båter deltok under Båtens og Havnas dag i juni 2019. Nå håper arrangørene å gjenta suksessen. Foto: Per Kvalvik.

Kristiansund og Nordmøre Havn, Gamle Kripos og Kristiansund Småbåtlag er i full gang med planlegging av Båtens og Havnas dag lørdag den 11. juni. Havnebassenget skal fylles opp med båter av ulike slag og det jobbes med aktiviteter for både små og store, i samarbeid med lokale og regionale aktører.

– Det blir hovedfokus på det maritime med aktiviteter både på vann og på land. Seilmiljøet kommer med både joller og større seilbåter med mulighet for å bli med på havneseilas. Sundbåten går som vanlig og vil ha guiding om bord deler av dagen. Mange fartøy holder åpent dekk. I tillegg blir det foredrag og korsang, bare for å nevne noe, forteller markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

På Storkaia vil ekspedisjonscruiseskipet «World Explorer» ligge til kai hele dagen.

Rokonkurranse

Arve Strømman i Gamle Kripos er spesielt begeistret for at flere av geitbåtene i regionen har meldt sin deltakelse.

– Vi håper å få til en rokonkurranse. Det kan bli behov for eksterne roere, så her er det bare å ta kontakt hvis man har lyst på en morsom treningsøkt, sier Strømman.

Leder av Småbåtlaget, Roger Solli-Sæther, håper at båtfolk fra hele regionen stiller.

– Vi ønsker at havnebassenget vrimler av båter av ulike slag, og at det ligger tett i tett langs kaier og brygger. Vi skal ta i bruk det vi har av tilgjengelig plass, sier Solli-Sæther.

Plass til flere

Vågekaia vil være stengt for biltrafikk under arrangementet. Dette betyr muligheter for aktiviteter og stands i gata.

– Dette er en dag for alle som er glad i båt og havn, og i byen Kristiansund. Vi har plass til flere, og er åpne for det meste så lenge aktørene tar ansvar for sine egne aktiviteter og koordinerer med oss på forhånd, sier Erika Indergaard.

Klippfiskfest

Det blir også andre arrangementer i byen denne dagen. Festivalen Klippfiskfest går av stabelen 8.-12. juni og fungerer som en paraply for mye av det som skjer. Næringsforeningen arrangerer matmarkedet Snadderfestivalen på Rådhusplassen, mens bilbransjen og Alti planlegger et event ved Storkaia. Operaen i Kristiansund setter opp familiemusikalen Syver og Beatrice med forestillinger både lørdag og søndag.

Tor Hansen (fra venstre) og Arve Strømman fra Gamle Kripos, Erika Indergaard fra Kristiansund og Nordmøre Havn, Roger Solli-Sæther fra Kristiansund Småbåtlag og Rikard Hansen fra Gamle Kripos jobber sammen for å skape liv og røre på havna den 11. juni.

Gir en halv million i støtte til PCR-lab

17 januar 2024

Havnerådet i KNH vedtok i dag å gi 500 000 kroner til et felles laboratorium på Campus Kristiansund. – Flotte nyheter som vil styrke Campus sin nettverksrolle, skape kompetanseheving på tvers og bidra til ny aktivitet og utvikling ved Campus, sier prosjektleder Roland Mauseth i Campus Kristiansund. 

Flaskepost og julehilsen fra KNH

19 desember 2023

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Anmoder om å benytte Markussundet

19 desember 2023

I påvente av forsterkingstiltak av Sørsundbrua, anmoder vi større fartøy om å benytte Markussundet ved anløp/avgang Kristiansund indre havn.

Scroll til toppen