«World Voyager» første cruiseskipet på halvannet år

Fredag morgen la «World Voyager» fra Nicko Cruises til kai på Devoldholmen i Kristiansund. Dette er det første cruiseskipet som besøker byen på halvannet år.

Havnefogd og cruiseskipkaptein utveksler plaketter på kai. Foto.Allerede rundt halv åtte fredag morgen var skipet på plass og fikk fortøyningsbistand fra våre medarbeidere. Skipet har rundt 120 gjester om bord, i tillegg til mannskap. Gjestene er hovedsakelig fra Tyskland og alle er fullvaksinerte. På kaia ventet buss og guide for å ta gjestene med på tur i mindre grupper. På programmet stod blant annet Atlanterhavsveien, Klippfiskmuseet og Kvernes stavkirke.

Markerte førsteganganløp

Skipet «World Voyager» stod ferdig i 2020 og har kapasitet til rundt 200 gjester. Det skulle egentlig besøke Kristiansund i fjor sommer, men covid-19 satte dessverre en stopper for dette. Dermed var dagens besøk et så kalt førstegangsanløp, og som seg hør og bør ble det utvekslet «crest» (plakett) med skipet. Havnefogd Knut Mostad og kaptein Ioannis Tsounakos møttes på kaien for en kort men hyggelig seremoni. Den greskfødte kapteinen var ikke helt fornøyd med regnværet, og håper på sol når skipet kommer tilbake til Kristiansund lørdag 28. august. 

Nå er Smøla godkjent for cruiseanløp

16 mai 2023

En helt ny og ISPS-godkjent flytebrygge står klar på Dyrnes til å ta imot gjester fra fem cruiseanløp den kommende sesongen. Lørdag kommer årets første cruiseskip til øya.

Tilbakeblikk på 2022

21 april 2023

I årsmeldingen for 2022 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på året som har gått. Etter to år preget av covid-19, stram økonomistyring og fokus på planverk, rammedokumenter og rutiner, ble 2022 et år med mer ordinær drift og investeringer.

Enighet rundt Hitra Kysthavn

12 april 2023

KNH og Trondheim Havn er enige om salg av Hitra Kysthavn for 36 millioner kroner. – Dette gir oss handlingsrom for investeringer i andre utviklingsprosjekter i havnedistriktet, sier havnefogd Knut Mostad.

Scroll til toppen