«World Voyager» første cruiseskipet på halvannet år

Fredag morgen la «World Voyager» fra Nicko Cruises til kai på Devoldholmen i Kristiansund. Dette er det første cruiseskipet som besøker byen på halvannet år.

Allerede rundt halv åtte fredag morgen var skipet på plass og fikk fortøyningsbistand fra våre medarbeidere. Skipet har rundt 120 gjester om bord, i tillegg til mannskap. Gjestene er hovedsakelig fra Tyskland og alle er fullvaksinerte. På kaia ventet buss og guide for å ta gjestene med på tur i mindre grupper. På programmet stod blant annet Atlanterhavsveien, Klippfiskmuseet og Kvernes stavkirke.

Markerte førsteganganløp

Skipet «World Voyager» stod ferdig i 2020 og har kapasitet til rundt 200 gjester. Det skulle egentlig besøke Kristiansund i fjor sommer, men covid-19 satte dessverre en stopper for dette. Dermed var dagens besøk et så kalt førstegangsanløp, og som seg hør og bør ble det utvekslet «crest» (plakett) med skipet. Havnefogd Knut Mostad og kaptein Ioannis Tsounakos møttes på kaien for en kort men hyggelig seremoni. Den greskfødte kapteinen var ikke helt fornøyd med regnværet, og håper på sol når skipet kommer tilbake til Kristiansund lørdag 28. august. 

Gjensyn med «Christian Radich»

01 juli 2022

Tirsdag 5. juli kommer «Christian Radich» til Kristiansund. Det er tredje året på rad at vi ønsker den ikoniske seilskuta velkommen. 

Cruiseskipet «Marina» til Kristiansund

30 juni 2022

Mandag 4. juli kommer nok et mellomstort cruiseskip på besøk. «Marina» fra Oceania Cruises skal ligge på Storkaia fra 08.00 til 21.00. Lørdag 2. juli  blir det gjensyn med det mindre ekspedisjonscruiseskipet «World Explorer». 

To cruiseanløp denne uken

22 juni 2022

Kristiansund får denne uken besøk av to cruiseskip. Både torsdag og lørdag vil cruiseskip og utenlandske cruiseturister være godt synlige i bybildet. Til sammen ventes et par tusen cruisegjester til byen. 

Scroll til toppen