«World Voyager» første cruiseskipet på halvannet år

Fredag morgen la «World Voyager» fra Nicko Cruises til kai på Devoldholmen i Kristiansund. Dette er det første cruiseskipet som besøker byen på halvannet år.

Havnefogd og cruiseskipkaptein utveksler plaketter på kai. Foto.Allerede rundt halv åtte fredag morgen var skipet på plass og fikk fortøyningsbistand fra våre medarbeidere. Skipet har rundt 120 gjester om bord, i tillegg til mannskap. Gjestene er hovedsakelig fra Tyskland og alle er fullvaksinerte. På kaia ventet buss og guide for å ta gjestene med på tur i mindre grupper. På programmet stod blant annet Atlanterhavsveien, Klippfiskmuseet og Kvernes stavkirke.

Markerte førsteganganløp

Skipet «World Voyager» stod ferdig i 2020 og har kapasitet til rundt 200 gjester. Det skulle egentlig besøke Kristiansund i fjor sommer, men covid-19 satte dessverre en stopper for dette. Dermed var dagens besøk et så kalt førstegangsanløp, og som seg hør og bør ble det utvekslet «crest» (plakett) med skipet. Havnefogd Knut Mostad og kaptein Ioannis Tsounakos møttes på kaien for en kort men hyggelig seremoni. Den greskfødte kapteinen var ikke helt fornøyd med regnværet, og håper på sol når skipet kommer tilbake til Kristiansund lørdag 28. august. 

«Trollfjord» tyvstarter cruisesesongen

27 mai 2024

Hurtigrutens MS «Trollfjord» har meldt inn anløp til Kristiansund torsdag 30. mai. Dette blir årets første cruiseanløp til nordmørshovedstaden. 

Scroll til toppen