Flaskepost og sommerhilsen ☀️

En gang i kvartalet hiver vi ut flaskepost for å holde eiere, styre og andre interesserte oppdaterte på trafikkutvikling og hva vi jobber med i havneselskapet. 

Det er tid for å oppsummere årets andre kvartal. Vi hiver ut en ny flaskepost og håper at noen fanger den!

Siden sist har vi fendret både på Kyrkseterøra i Heim, Arnvika i Tingvoll, på Hjelkremkaia samt hos Vestbase i Kristiansund. Vi har i løpet av de siste årene opparbeidet oss god kompetanse på fendring, og selv om det er hardt arbeid, så synes de ansatte at det er kjekt å komme seg ut og bruke kroppen, som en avveksling til kontorarbeid.

Trafikkmessig så ser første halvår bra ut. Vi har en liten økning i antallet anløp sammenlignet med 2023, og spesielt er det i andre kvartal at økningen har kommet. Det har så langt i år blitt lastet/losset nærmere 2,5 millioner tonn gods i havnedistriktet – en liten økning fra 2,4 i 2023.

Her på Nordmørsterminalen er det hektiske dager med mye trafikk og andre oppgaver som ikke tar sommerferie... Med flittige ungdommer som har sommerjobb hos oss, er det også lagt inn en god del vedlikeholdsarbeid rundt om i distriktet.

Mens noen av oss faste ansatte allerede har startet ferien, har andre noen velfortjente friuker foran seg. Med hjelp av våre erfarne vikarer på havnevakta, kan vi være trygge på at fartøystrafikken blir avviklet på en god måte også i ferieperioden.

Vi ønsker alle en riktig god sommer!

Sommerhilsen fra alle oss i KNH 🌞

Cruiseskip til kai i Kristiansund sett fra oven med grafikk God sommer! Foto.

«World Explorer» i Kristiansund 3. juli 2024. Dronefoto: Per Kvalvik, Snøhetta Data.

Aktuelle saker fra KNH

Årets sommervikarer leverer som alltid
Tradisjonen tro tilbyr vi en håndfull ungdommer sommerjobb på havna. Av årets sommervikarer har Rozgar, Malin, Mikael og Marius vært med oss tidligere, mens Mariel er ny for i år.

Så langt har de vært travelt opptatt med blant annet maling av trapperom i Kaibakken 1, maling av kaiskinner og pullerter langs Vågekaia og Storkaia (Kristiansund), Arnvika (Tingvoll), Hammarkaia (Sunndal) og Industrikaia (Surnadal). De har også vært med på fendringsarbeid ved Hjelkremkaia. I tillegg har de ryddet, kostet, fjernet ugress og krattskog, for at våre områder skal fremstå best mulig.

Vi takker for super innsats så langt, og håper at arbeidsiveren holder seg noen uker til... 😊

Kaifront med fenderdekk og båt med dekk samt ungdommer. Foto.Sommervikarene Malin, Rozgar og Mikael jobber ute i all slags vær. Her om bord «Havnebris» i forbindelse med fendringsarbeid ved Hjelkremkaia, under kyndig oppsyn fra Kristian.


Overrekkelse av Miljøfyrtårn-diplom
Tidligere i år ble vi sertifisert som Miljøfyrtårn – en milepæl i vårt arbeid med klima, miljø og arbeidsmiljø. Nylig inviterte Kristiansund kommune til en høytidelig diplomoverrekkelse med ordfører Kjell Neergaard. Sammen med tre andre lokale bedrifter fikk vi diplom og gode ord, i tillegg til frokost og bløtkake.

Å være Miljøfyrtårn betyr at vi har etablert et miljøledelsessystem som styrer klima- og miljøarbeidet og hjelper oss med å oppnå kontinuerlig forbedring. Vi har dokumentert strenge kriterier innen områdene arbeidsmiljø, avfall, energi, innkjøp, transport samt utslipp til luft og vann. Vi har også fått vårt eget klimaregnskap.

Gruppebilde. Ordfører Kjell Neergaard deler ut Miljøfyrtårndiplom til Erika Indergaard og Knut Mostad i KNH. Foto.Ordfører Kjell Neergaard delte ut diplom til Erika Indergaard, ansvarlig for marked, kommunikasjon og bærekraft, og havnefogd Knut Mostad. Foto: Ingunn Strand / Kristiansund kommune.


Biler, båter og boller under Kaias dag
Lørdag 8. juni arrangerte vi Kaias dag i Kristiansund sammen med Alti Storkaia og Nordmøre Bilbransjeforening. Det ble en familiedag med aktiviteter både på, ved og langs kaia.

En rekke fartøy stilte med åpen båt, deriblant dagens redningsskøyte «Bergen Kreds» og tidligere redningsskøyta «Christiansund» fra 1901, en rekke veteranbåter og gamle fiskeskøyter, brannbåten og ikke minst vår egen arbeidsbåt «Havnebris».

Om bord fristet vi med havnequiz og nystekte boller fra Sevaldsen. Det var mange som ville besøke oss om bord og det ble en kjekk dag for både store og små.

Arbeidsbåt med flere personer om bord. Foto.Det var populært med havnequiz og boller på «Havnebris» under Kaias dag i juni.


Cruisesesongen i full gang
På Smøla startet cruisesesongen i midten av mai, og i Kristiansund kom det første cruiseskipet den siste dagen i mai. Så langt har det vært 3 anløp til Smøla og 9 til Kristiansund. I juni var det en del dårlig vær, noe som dessverre førte til en kansellering på kort varsel.

Blant skipene som har vært her, har det vært alt fra små ekspedisjonscruiseskip med 200 passasjerer til gigantiske (i Kristiansundsk målestokk) «Norwegian Star» – 294 meter lang og med 2540 gjester om bord. Dette er det nest største cruiseskipet som har besøkt Kristiansund noen gang!

Tradisjonen tro ved førstegangsanløp blir det besøk om bord og plakettutveksling. I tillegg til havnas plakett, har vi med en liten goodiebag med lokalmat fra Nordmøre, som vi har laget i samarbeid med Smia Fiskerestaurant.

Det gjenstår etter planen 10 anløp til Kristiansund og 1 til Smøla. Se cruiselisten 2024 (link). 

Cruiseskipet Norwegian Star på vei ut av Markussundet i Kristiansund. Foto.Cruiseskipet «Norwegian Star» ruvet godt på havna i Kristiansund med sine 294 meter.


Tilbakeblikk på 2023
I årsmeldingen for 2023 gir havnefogd Knut Mostad et tilbakeblikk på fjoråret. 2023 var kort oppsummert et bra, morsomt og produktivt år.

Årsmeldingen gir også et innblikk i finansielle nøkkeltall og utviklingen i trafikk og gods, en oppsummering av cruisesesongen, status for vårt arbeid med klima og miljø, herunder klimaregnskap, samt aktuelle prosjekter. I tillegg finner du styrets årsberetning. > Årsmelding 2023 (pdf).

Kollasje av sider med tekst og bilder.


Nytt medlem i havnestyret
Vi ønsker Gunn Eva Vatn (Tingvoll) velkommen som styremedlem i KNH IKS!

Valgkomiteen innstilte Vatn som erstatter for Sigrid Hanssen (Hitra). Øvrige styremedlemmer var innstilt på gjenvalg. Vi gratulerer Eilif Lervik med fortsatt verv som styreleder og øvrige medlemmer med fornyet tillit. > Les mer og se alle styre- og varamedlemmer (link).


Samlet seg til lærerik fagdag
Havnestyret, representantskapet (havnerådet) og ansatte i KNH var i april samlet for fagdag på Grand Hotel i Kristiansund. Juridisk direktør Agnete Sommerset og advokat Håkon A. Riegels i Samfunnsbedriftene loset oss gjennom viktige temaer knyttet til blant annet lovverk, eierstyring, styrearbeid og rolleforståelse. Dagen ble avsluttet med representantskapsmøte og behandling av årsregnskap for 2023.

Ønsker du å motta Flaskepost fra havna?

Ved å melde deg på vår e-postliste, mottar du vårt nyhetsbrev Flaskepost en gang hvert kvartal. 

«Christian Radich» ganger to i juli

02 juli 2024

Tradisjonen tro står Kristiansund på seilingsplanen til «Christian Radich» under seilasen Sea Norway. I år stopper seilskuten dessuten innom både på seilasen nordover og sørover. 

Overrekkelse av Miljøfyrtårn-diplom

27 juni 2024

Tidligere i år ble vi sertifisert som Miljøfyrtårn – en milepæl i vårt arbeid med klima, miljø og arbeidsmiljø. Nylig inviterte Kristiansund kommune til en høytidelig diplomoverrekkelse.

Scroll til toppen